enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1062
EURO
34,9413
ALTIN
2.429,99
BIST
10.656,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
26°C
Denizli
26°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
29°C
Cuma Açık
31°C

Denizli’de ‘Gezi yargılanamaz’ dediler

Denizli’de Emek ve Demokrasi Güçleri Gezi Parkı eylemliliklerinin davasıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada Gezi’nin demokrasi isteyen milyonların eseri olduğu ve yargılanamayacağı vurgulandı.

Denizli’de ‘Gezi yargılanamaz’ dediler
18.02.2020
A+
A-

Denizli’de Gezi Davası’nın karar duruşmasıyla ilgili basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya Türk Mimar ve Mühendisler Odası Birliği (TMMOB), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK),Denizli Barosu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Derneği, Emek Partisi, Büyük Menderes İnisiyatifi, 78’liler Girişimi, Sol Parti, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, katıldı. Basın açıklamasını Emek ve Demokrasi Güçleri adına TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Mehmet Sarıca yaptı.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan basın açıklamasında Sarıca “Talimatla işleyen yargı sürecinde Gezi davasının karar aşamasına gelindi. 26 kişinin yer aldığı Taksim Dayanışması davası 2015 yılında beraatla sonuçlanmıştı. Ancak siyasi iktidar Gezi ile hesaplaşmasını bitiremediği için şaibeli tanıklarla, temelsiz iddianamelerle yeniden açılan dava bir hukuk faciası olarak tarihe geçti.

Gezi bir halk hareketiydi ve iktidarın otoriter, antidemokratik uygulamalarına kuvvetli bir itirazdı. Ondan bir darbe senaryosu çıkarmaya çalışanlar Gezi’nin itibarını zedelemeyi, meşruiyetini ortadan kaldırmayı ve Gezi’yi kriminal bir olay haline getirmeyi öncelikli bir iş olarak gördüler” ifadelerine yer verdi.

“GEZİ DAVALARI AKP İKTİDARININ GECİKMİŞ BİR RÖVANŞIDIR”

Gezi’den 6 sene sonra açılan davanın, desteğini giderek kaybeden AKP iktidarının gecikmiş bir rövanşı olduğunu belirten TMMOB İl Sekreteri Sarıca “Öte yandan Ortadoğu’daki savaşçı tutumundan, iktisadi politikalarından rahatsızlık duyan halka karşı bir gözdağıdır. Ağırlaştırılmış müebbet cezaları istenen bu dava ile halk korkutulmaya çalışılmakta, olası Gezilerin önünün alınacağı sanılmaktadır.

Böylece çalışma ve yaşama koşulları gittikçe kötüleşen, açlık sınırının altında ücretlere mahkum edilen, işsizliğin ve yoksulluğun kıskacında kendisine bir gelecek göremeyen işçiye, emekçiye mücadeleye kalkıştığında, hak direnişine geçtiğinde başına ne geleceği hatırlatılmaktadır.  Bu yargılama bir tehdit ama bir korkunun da ifadesidir” dedi.

Bu yöntemlerle bir toplumun hizaya çekilemeyeceğini söyleyen Sarıca “Tek adam rejiminin, AKP iktidarının sahip olduğu destek erimektedir ve ancak tehditle, baskıyla var olmaya çalışmaktadır.

Bir kez daha hatırlatırız;  Gezi, hakkında hangi yalan söylenirse söylensin, hangi iddia ile karalanmaya çalışılırsa çalışılsın iktidarın zorbalıklarına karşı demokrasi talebinin ürünü, kendiliğinden gelişen, hiçbir kişi, örgüt veya kuruma mal edilemeyecek genişlikte ve zenginlikte bir halk hareketidir” ifadelerini kullandı.

“DARBECİLER İKTİDAR İÇİNDE ARANMALIDIR”

Sarıca açıklamasında “Darbeciler aranacaksa o Gezi’de değildir, iktidar kendi içinde aramalıdır. Halkın demokrasi talebinden ve mücadelesinden bir darbe girişimi de lobi faaliyeti de çıkmaz. Gezi, ilk yargılamadaki Taksim Dayanışması’nın 26 mensubu olmadığı gibi mesnetsiz gerekçelerle bu davada yargılanan 16 kişiden de ibaret değildir, Gezi milyonlardır. 80 kentte ülkesinin, kentinin ve geleceğinin sahibi olduğunu hatırlatan; eşitlik, adalet, demokrasi, özgürlük talebiyle sokağa çıkan; iktidarın baskısına, hayat tarzına müdahalesine, kentleri ve doğayı hoyratça yağmalamasına itiraz eden milyonlardır” diyerek şu sözlerle açıklamasını sonlandırdı;

“Gezi’nin milyonları olarak tekrar ediyoruz; Gezi Yargılanamaz! Gezi biziz ve sahipleniyoruz. Bu haksız hukuksuz yargılamanın bir an önce sonlandırılması, davanın düşürülmesini istiyoruz. Ancak bu şekilde yargı adına tarihe geçecek bir utancın önüne geçecektir” Açıklamaya katılan temsilciler son olarak “Bende Oradaydım” “ Gezi Gerçek, Mahkeme Kurgu” “Hepimiz Gezideydik” “Gezi Yargılanamaz” “Yargı yok, infaz var” yazılı dövizlerle poz ver

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.