enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1977
EURO
35,0623
ALTIN
2.505,47
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
32°C
Denizli
32°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
33°C
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Açık
30°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C

Denizli’de, Ramazan alışverişleri hız kazandı

Ramazan ayı öncesi Denizli’de vatandaşlar alışverişlerini hızlandırırken, alışverişlerin gözdesi ise her yıl olduğu gibi bu yılda hurma oldu. Vatandaşlar güzel hurma bulabilmek için dükkan dükkan gezdi.

Denizli’de, Ramazan alışverişleri hız kazandı
04.05.2019
A+
A-

Denizli’de oruç tutacak vatandaşlar Ramazan alışverişleri için çarşı pazara akın etti. Alışverişlerde en çok tercih edilen yerlerin başında ise hurma satıcıları ve kasaplar geldi. Yarın kalkılacak sahur ve ertesi gün yapılacak iftar için vatandaşlar alışveriş telaşına düştü. Vatandaşların alışverişlerinde ilk çaldıkları kapı ise sahur ve iftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurma satıcıları oldu. Hurma satışlarından en çok yumuşak hurma türlerinin tercih edildiğini belirten satıcılar, kilogram fiyatlarının ise 20 TL’den başlayarak arttığını kaydetti. Satışların Ramazan ayı gelmesi ile arttığını dile getiren satıcıların, fiyatların ise geçen yılı göre döviz kurunda yaşanan değişiklik nedeni ile yükseldiğini dile getirdi. Esnaf her şeye rağmen vatandaşların yine de Ramazan sofralarının baş tacı olan hurmayı soflarından eksik etmediklerini ve aldıklarını söyledi.

Tavuk fiyatları 12 TL’den başlıyor

Kırmızı etin fiyatının yüksek olmasından dolayı tavuk geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda da en çok tercih edilen ürünlerin başında geldi. Bütün tavuğun kilogram fiyatının 12-13 TL arasında değiştiğini söyleyen kasap esnafı, beyaza ete Ramazan öncesinde zam geldiğinden dolayı fiyatının geçen yıla göre yüksek olduğunu vurguladı. Bütün tavuktan sonra en fazla satılan kanat ve but gibi ürünlerin ise kilogram fiyatının 20-25 TL arasında değiştiği öğrenildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.