enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
23°C
Denizli
23°C
Açık
Pazartesi Açık
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Denizli’de Rent A Car Hizmeti Ne Durumda?

Türkiye ve Denizli’de çok sayıda Rent A Car işletmecisi vatandaşlara hizmet veriyor. Peki Rent A Car hizmetinde ne gibi sorunlar yaşanıyor, daha iyi hizmet için ne gibi çözümler üretilebilir? Sorkun Ren A Car sahibi Bekir Sorkun konu ile ilgili Denizli Deda Haber’e konuştu.

Denizli’de Rent A Car Hizmeti Ne Durumda?
05.11.2018
A+
A-

Denizli’de Rent A Car işletmecilerinin çoğunluğu Pamukkale ilçesi Atatürk Caddesi üzerinde hizmet veriyor. Atatürk Caddesi’nde bir çok Rent A Car işletmecisinden biri olan Sorkun Rent A Car’ın sahibi Bekir Sorkun, araç kiralama sektöründeki eksiklikleri ve olması gerekenler hakkında Denizli Deda Haber’e değerlendirmelerde bulundu.

”İŞLETMECİ VE MÜŞTERİ ARASINDA GÜVEN SAĞLANMALI”

Son iki yıldır Rent A Car işinde işletme sayısı arttığı için rekabetin arttığını belirten Sorkun; ”Son yıllarda çok fazla işletme açıldı. Ancak bu sektörde en büyük sıkıntı güven problemi. Kiralama odaklı hizmet verildiği için işletmeci ve müşteri arasında güvensizlik oluşuyor. Bu konuda emniyetin kurduğu Kiralık Araç Bildirim Sistemi (Kabis) var. Araçları kiralayan kişilerin bilgilerini bu sisteme bildirerek bir güvenlik ortamı sağlamaya çalışıyoruz. Ama sorun şurada ki kiralayan kişi arabaya başkasına verdiğinde çeşitli zorluklarla karşılaşıyoruz.” dedi.

TABAN FİYAT SORUNU

Denizli’de 200’den fazla Rent A Car işletmecisi olduğunu ve yaşanan sorunlardan birinin de fiyat dengesizliği olduğuna dikkat çeken Sorkun, ”Aynı arabanın farklı işletmelerde farklı fiyatlara kiralandığını görüyoruz. Bu da bizler için büyük sorun teşkil ediyor. Bizim birlik veya dernek kurarak bu fiyat dengesizliğini ortadan kaldırmamız gerekiyor. Çünkü aynı arabayı 70 liraya verende var, 100 liraya veren de var. Kısacası arabasına göre taban fiyatların belirlenmesi gerekiyor.” dedi.

”HÜKÜMETİMİZİN TEŞVİKİ PİYASA İÇİN YARARLI OLUR”

Yıl sonuna kadar uygulanan ÖTV indirimi hakkında değerlendirmelerde bulunan Sorkun; ”ÖTV indiriminin bize araba alımı konusunda yardımı olur. Bizim fiyatlara yansıtabileceğimiz bir avantaj ne yazık ki yok. Hükümetimizin bizlere bu konuda bir teşvik sağlaması tabi ki piyasa için yararlı olur. Vatandaşa yararlı hizmet veren bir işletmeleriz.” dedi.

ÜÇGEN MEVKİİNE RENT A CAR SİTESİ

Denizli’de çoğunluğu Atatürk Caddesi’nde bulunan Rent A Car işletmecileri özellikle arabalarını sergilemekte sıkıntı çekiyor. Bu konu hakkında Denizli’de galericilerin tek bir çatı altında toplandığı Galericiler Sitesi tarzında bir projenin araba kiralama sektöründe de gerçekleştirilebileciğini söyleyen Sorkun; “Üçgen mevkiinde tüm işletmelere birer ofis verilecek şekilde bir tesis kurulması, bizler için iyi olur. Araçlarımızı sergilememiz, düzen ve tertip içinde hizmet vermemizi sağlar. Ancak bunun için bize gelen bir teklif ya da aramızda konuştuğumuz bir durum oluşmadı.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.