enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

“Denizli’de Sosyal Faaliyet Alanı Yok”

MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı Denizli’ye yapılan yatırımlar hakkında konuştu. Deda Haber’e açıklamalarda bulunan Sarı, Denizli’de sosyal faaliyet alanı olmadığını belirterek; Seyir Tepesi, Ornaz Vadisi, Teleferik ve Bağbaşı Yaylası gibi yatırımları desteklediğini söyledi.

“Denizli’de Sosyal Faaliyet Alanı Yok”
03.11.2018
A+
A-

Pamukkale Belediyesi tarafından yapımı devam eden Seyir Tepesi şantiyesine yaptıkları ziyaret ve sonrasında sosyal medya hesabındaki paylaşıma değinen Mehmet Sarı, ‘Orada yapılan çalışmayı yerinde buldum. Denizli’de insanların hafta sonu gidebileceği, sosyalleşebileceği alanlar konusunda bir sorun var. Vatandaş Pamukkale’ye gideyim dese Asgari ücretli bir vatandaşı aşan bir maliyeti var. Sadece Pamukkale için de değil,

MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı

genel olarak insanların bu tür alanları ihtiyacı var ve Denizli’de bu tür yerler yeterince yok. Pamukkale Belediyesi’nin orada yürüttüğü çalışmayı yerinde inceledik. Ne kadar titiz bir çalışma yürüttüklerini de gördük. Öğrenciler Kampüs etrafından çıkamıyor. Bu proje öğrencilere de yarayacak. Bunu başkanla da konuştuk. Oraya yapılacak giriş ücretleri vatandaşın karşılayabileceği seviyede olacak ve herkes gidebilecek oraya. Kampüsteki o sıkışıklık da ortadan kalkacak. Bu bakımdan oradaki yapılan çalışma bana göre son derece doğru. Denizlili olarak sosyal faaliyet yapabileceğimiz bir alan yok. Merkezefendi Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Ornaz Vadisi’ni de, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Denizli Teleferik projesini de, Seyir Tepesi projesini de bu şekilde değerlendiriyorum.’ ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’MİZ İÇİN FAYDALI TÜM PROJELERİ DESTEKLİYORUZ”

Pamukkale Belediyesi’nin çalışmalarını sürdürdüğü Seyir Tepesi projesine getirilen eleştiriler hakkında konuşan Mehmet Sarı, “Beni bilen bilir. Doğru doğru, yanlışa yanlış derim. İyi bulduğumu desteklerim ama beğenmediğimde de eleştiririm. Seyir Tepesi’ne yapılan eleştiriler muhalif olmak için yapılan eleştiriler. Aynı şeyi Denizli’nin altyapısı içinde söylüyorlar. Oysa Denizli’nin altyapısı Türkiye’nin bir çok şehrinden çok daha iyi. Denizli’deki sorun altyapı değil. Tam tersine üst yapı. Belediyeyi altyapıyı yapma konusunda başarılı buluyorum ama üst yapı konusunda durum aynı değil. Üst yapıya biraz daha özen gösterilmeli. Üst yapıyı özel şirketler devralıyor. Üst yapı çalışmalarında yaşanan eksik çalışmalar Denizli’nin altyapısının olmadığı algısı yaratıyor. Son yıllarda yağışların da normal seyrinde olmaması da etkiliyor tabi bunu. Asıl eksikliğimiz belki de üst yapıyı yaparken yapılanların iyi denetlenip denetlenmemesinde” değerlendirmesinde bulundu. Sarı, “MAKSİAD olarak biz Denizli’miz için, Türkiye’miz için yararlı olacak tüm projeleri destekliyoruz’ ifadelerini kullandı.

 

BAŞKANIMIZ HÜSEYİN GÜRLESİN’E TEŞEKKÜR EDERİZ

Sarı, Seyir Tepesi’ne gerçekleştirdikleri ziyaretinin ardından sosyal medya hesaplarından şu ifadelere yer vermişti:

“Türkiye’de örnek projeler arasında gösterilen ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na başvurusu yapılan 1451 proje içinde “en büyük” olma özelliğine sahip olan “Seyir Tepesi Kent Ormanı” yapıldığı bölgede farklılığını gösteriyor. Sadece Pamukkale ilçesi değil, Denizli ve Ege Bölgesi için geleceğe büyük bir yatırım olarak nitelendirilen ve Pamukkale Belediyesi’nin vizyon projelerinden olan Türkiye’nin En Büyük Tematik Kent Ormanı Parkı olan Seyir Tepesi’ni Sayın Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin ve 20 MAKSİAD üyemizle birlikte gezdik. Yapılan değişiklikleri ve yapılacak olan değişimleri hayranlıkla izledik ve dinledik. Böyle bir proje ile birlikte kullanıma açılacak olan dağı kullanılabilir hale getirmek cesaret isteyen, cesaretli bir başkanın yapması gereken bir proje. Projeye başlanmadan önce çalılık olan bölge Pamukkale Belediyesi tarafından ağaçlandırılıyor bu ağaçlandırmaya da MAKSİAD olarak bizde katkıda bulunduk. Denizli’ye ve Pamukkale ilçesine katkılarından dolayı MAKSİAD olarak Sayın Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ederiz.”

“ZEYTİNKÖY’DE SU SIKINTISI YOK”

Zeytinköy yaylasında DESKİ’nin çok tartışılaan su taşıma projesi hakkında da görüşlerini belirten MAKSİAD Başkanı Sarı, ‘Zeytinköy Yaylası’nı ben çok iyi bilirim. Oralarda bulunmuş biri olarak Zeytinköy’de yapılan çalışmanın orayı susuz bırakma gibi bir durum söz konusu değil. Orada Pamukkale Belediyesi iki farklı sondaj yapmış. İnanılmaz bir su var orada. Önceki dönem Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’nin belediye başkanlığı zamanında oradan gerçekleştirilen sulama çalışmaları vardı. Çoğu insan bilmez ama Sarayköy’ün suyu bile oradan temin edilir. Orada yapılan çalışmalarda Nihat Zeybekci, oradaki kaynakları bir düzene soktu. Sarayköy’e aktarılan kaynaklara ise hiç dokunmadı. O Sarayköy’ündür dokunmayacağız diye” şeklinde konuştu.

Haber: Serkan ÖZKURT, Cansu DEDA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.