enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3819
EURO
34,6756
ALTIN
2.409,29
BIST
10.108,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Denizlili Gazeteci Gözaltına Alındı

AK Parti’ye yakınlığıyla tanınan Denizlili gazeteci ve televizyon yorumcusu Ömer Turan gözaltına alındı.

Denizlili Gazeteci Gözaltına Alındı
01.11.2018
A+
A-

Daha önce eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yönelik açıklamaları nedeniyle “hakaret” ve “iftira” ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Turan,  Odatv’ye başka bir dava için ifade vermediği gerekçesiyle yine gözaltına alındı.

Turan, gözaltına alındığını Twitter hesabından duyurdu. Turan’ın Twitter hesabı üzerinden gözaltına alındığını, “Yine gözaltına alındım. Hakaret ve iftira davasından dolayı, sanırım başka şehirdeki davada ifade vermediğim için yine gözaltına alındım. Yeter ya. Bıktım artık. Fetö ile mücadele et dediler, bizde ediyoruz, anamdan emdigim süt burnumdan geldi. Disiplin cezası bile almamış adamım” şeklinde açıkladı.

Turan gözaltına alınma gerekçesini ise, “Erdoğanı savunduğum için başka bir şehirde bana hakaret davası açılıyor, orada ifade vermediğim için zorla getirilme kararı çıkarılıyor, apar topar gözaltına alındım yine. Şu an karakola götürülüyorum. Vallahi bıktım billahi bıktım. Bana yapılan fetö’cülere yapılmıyor” şeklinde duyurdu.

Turan, Twitter hesabı üzerinden açıklamalarına, “Müslüman Türk olmanın Bedelini ödüyorum. Bu ülkenin asıl zencileri Müslüman Türklerdir. Hayatında disiplin cezası bile almamış adamın, Türk devletini, Türk milletini savunduğum için şimdi karakollardan çıkamıyorum” şeklinde son verdi.

Ardından Odatv’ye konuşan Ömer Turan, gözaltına alınışını, “Eyüp’te Asayiş Büro’da gözaltına alındım. İfade için çağırmışlardı. Önceden, Ankara’da, yine vermediğim bir ifadeden dolayı yakalama kararı çıkmış. Bana attığım tweetlerden dolayı birçok dava açıldı. Ama bu, Fidel Okan’ın suç duyurusu… Fidel Okan, Cumhurbaşkanımızı eleştirmişti, ben de cumhurbaşkanımızı savunmuştum. Fidel Okan’ı eleştirdiğim için, bana hakaret davası açmıştı. Seçimlerle ilgili olarak bir iddia vardı ortada. Fidel Okan, daha sonra bu iddiayı kaybetmişti.’İddiayı kaybedersem davayı çekeceğim’demişti ve iddiayı da çekti. Ama ben prosedür olarak Ankara’daki yere ifade vermediğim için yakalama kararı çıkarılmış” ifadeleriyle anlattı.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.