enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5224
EURO
34,9382
ALTIN
2.439,31
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Denizlili Genç Halterci Türkiye Şampiyonu Oldu

Denizlili Genç Halterci Türkiye Şampiyonu Oldu
A+
A-

Ağrı’da düzenlenen Halter Gençler Türkiye Şampiyonası’nda 85 kg’da podyuma çıkan Denizlili Mehmet Avcıl toplamda 295 kg kaldırarak Türkiye Şampiyonu oldu. Son 1,5 yılda 8 altın madalya kazanan Avcıl, Temmuz ayında Türkmenistan’da gerçekleşecek Dünya Şampiyonasında milli formayı giyecek.

Genç Halterci Mehmet Avcıl, 12-15 Nisan 2018 tarihlerinde Ağrı’daki şampiyonaya talihsiz bir sakatlıkla başladı. Sağ el tarak kemiğinde zedelenme olduğu tespit edilen Avcıl, buna rağmen antrenörüne kendisini iyi hissettiğini, podyuma çıkacağını söyledi. Müthiş bir özgüvenle podyuma çıkan Avcıl koparmada 130 kg, silkmede 165 kg kaldırarak toplamda 295 kg ile altın madalyanın sahibi oldu.

GENÇ SPORCU TÜRKİYE’NİN ZİRVESİNDE

Halter Gençler Kulüpler Türkiye Şampiyonası’nda Denizli Akademi Spor Kulübü adına yarışan Mehmet Avcıl, elde ettiği başarı ile spor otoritelerinden tam not aldı. Türk Halterinde yıldız gibi parlayan genç halterci, son bir buçuk yılda yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde katıldığı 8 yarışmadan da altın madalya ile dönmeyi başardı.

İBANOĞLU: “MEHMET AVCIL’A GÜVENİYORUZ”

Halterci Mehmet Avcıl ve antrenörünü elde edilen başarıdan dolayı tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, bu zaferlerin uluslararası alana taşınacağına inandığını ifade etti. Yeteneğin yanında azim, kararlılık ve düzenli çalışmanın Avcıl’ı bu noktalara getirdiğini belirten İbanoğlu, milli sporcuya destek olan başta ailesi ve antrenörü olmak üzere emeği olan herkese teşekkür etti.

AVCIL DÜNYA ŞAMPİYONASINDA BOY GÖSTERECEK

Başarı basamaklarını bir bir tırmanan Avcıl, geçtiğimiz aylarda milli takım kurmayları tarafından keşfedilerek 2020 Tokyo Olimpiyatları hazırlıkları aday kadrosuna çağrılmıştı. Temmuz ayında Türkmenistan’da düzenlenecek Gençler Dünya Şampiyonası’nda boy gösterecek Denizlili sporcu milli formayı giymenin gururunu yaşayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.