enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2758
EURO
35,0631
ALTIN
2.473,29
BIST
10.509,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
32°C
Denizli
32°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Açık
34°C
Salı Parçalı Bulutlu
34°C

Denizli’nin 3 Yeni Avukatı Var

Denizli’nin 3 Yeni Avukatı Var
27.09.2017
A+
A-

Denizliz Barosu’nda bugün 3 yeni avukat yemin töreni ile mesleklerine başladı. Denizli Barosu’nun yeni binasında gerçekleştirilen tören Baro Başkanı Müjdat İlhan yeni meslektaşlarına yemin ettirdi ve cübbelerini giydirdi.

Denizli Barosu’nun Adalet Sarayı yanındaki yeni binasında gerçekleştirilen törene Baro Başkanı Müjdat İlhan, avukat aileleri ve arkadaşları katıldı.

Törenden önce bir konuşma yapan Denizli Barosu başkanı Müjdat İlhan avukatlara mesleklerine başlamadan önce tavsiyelerini iletti.

”Çok Zor bir dönemde başlıyorsunuz”

Baro Başkanı İlhan;”Türkiye çok zor bir dönemden geçiyor sizler de bu mesleğe bu zor dönemde başlıyorsunuz. Sorumluluğunu bir ömür boyu taşıyacağınız bu cübbeyi bugün giyeceksiniz. Bu cübbenin kendine has bir ağırlığı ve sorumluluğu var. Hukukun ve hakkın hakkın sahibine teslim edilmesi için emek harcanması gerek. Siz genç meslektaşlarımda o hakkın teslimini sağlayacaklar.

Ben öncelikle onların bugün burada bizlerin arasına katılmasında emeği geçen ailelerine ve onlara birikimlerini aktaran meslek üstadlarına sizler huzurunda teşekkür ediyorum.”dedi.

”Sizlere büyük görev düşüyor”

”Hepimiz izliyor ve gözlüyoruz. Ülkemizin ne zor şartlarda bugünlere geldğini biliyoruz. Ama malesef bu zorluklarımız hala devam ediyor. Hain darbe girişiminin ardından 10 binlerce kişini yargılandığı duruşmalar devam ediyor. Her zaman söylüyoruz, Suçluyu suçsuzdan ayırmak, suçsuzu mağdur etmemek hukuka düşüyor. Bu süreçte genç meslektaşlarıma büyük görev düşecek. Bizler staj eğitim merkezlerinde dilimizin döndüğünce bunu anlatmaya çalıştık.”dedi.

”Savaşın bile bir hukuku vardır”

Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini hukuk oluşturur. Bugün bir coğrafyada yaşanmama sebebi hukukun olmamasıdır. İnsanın temel hakları elinden alınırsa, dibimizdeki Irak ve Suriye’deki insanlar gibi ülkelerini terk eder. Hani derler ya savaşın bile bir hukuku var, o savaşın hukuku olmadığı için o insanlar bugün bizim ülkemizdeler. Onun için yasa koyucu ve uygulayıcı üzerine düşeni yapacak ki hak edene hakkını verebilelim”dedi.

”Emri kimden aldıkları belli değil”

”Bugün bir baro başkanını bir polis tartaklayabiliyorsa, mesele onun baro başkanı olması da değil. Onlar yurttaşın en temel hakkı olan savunma hakkını yerine getirmek için oradalardı. Oradaki şüphelileri savunmak için gelen avukatları içilerinde baro başkanının da bulunduğu, emri kimden aldıkları belli olmayan bir kısım polis tarafından tartaklanıyor. Bu iş daha sonra Vali ve Emniyet Müdürüne iletilerek özür dileniyor. Ama bu vatandaşın aklında avukatıma yapılıyorsa banada yapılır düşüncesi beliriyor.”dedi.

”Sizler Düzelteceksiniz”

Baro Başkanı Müjdat İlhan sözlerini;”Ben olumsuzlukları anlatıyorum diye, umutsuzluğa kapılmayın sizler bu olumsuzlukları düzeltecek kişilersiniz”diye bitirdi.

Baro Başkanı Müjdat İlhan konuşmasının ardından 3 yeni avukata yeminlerini ettirdi ve rozetlerini taktı. Müjdat İlhan rozetlerin cübbe giyme merasiminin ardından yeni avukatlar Yavuz Çiçek, Büşra Çiğli ve Ekrem Ertaş ile cübbeleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.