enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3868
EURO
34,7453
ALTIN
2.396,22
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
26°C
Denizli
26°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
21°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Açık
26°C

Denizli’nin Gurur Kaynağı Oldu

Denizli’nin Gurur Kaynağı Oldu
27.05.2018
A+
A-

Dünyanın en yüksek 7 zirvesine çıkmayı başaran ilk “Türk Kadını” aslen Denizlili Gülnur Tumbat oldu.

Dünyanın en yüksek zirvesi Everest’te 21 Mayıs 2018 günü tırmanan Denizlili Gülnur Tumbait, San Francisco State Üniversitesi’nde Pazarlama Profesörü olarak hayatına devam ediyor. Doç. Dr. Tumbat dünyanın 8 büyük zirvesine tırmanma hedefine bağlı olarak daha önce de önemli zirve tırmanışlarına imza attı. Gülnur Tumbat tırmanışlarında aynı zamanda “risk tüketimi ve pazarlaması” konularındaki akademik araştırmalarına da ek veri toplamayı ihmal etmiyor.

Denizlili Doç. Dr. Tumbat, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla da hem Türkiye’yi hem de Denizli’yi gururlandırıyor. Bununla beraber paylaşımlarında düştüğü notlar ile de hedeflerine ulşamak isteyenlere motivasyon kaynağı olan Tumbat sosyal medya paylaşımının altına düştüğü notla, “Geçen haftadan, 1. ve 2. Kamp arasındaki duvardaki dağdaki ikinci rotasyon. “Basecamp’deki hemen hemen herkes, zirve için bir hava durumunu bekliyor. Diğer yayınlarda duyduğum / okuduğum şeyler genellikle beklemeyle ilgili bir hayal kırıklığı ve bazen anlaşılması güç. Mayıs ayı ortalarında ve tarihsel olarak çoğu zirve ayın 3. ve 4. haftaları tüm hava durumuna bağlı olarak gerçekleşiyor. Sürekli olarak tahminleri izliyoruz ve doğru zaman olduğunda yukarı çıkacağız. Her gün gördüğüm “beklemek” ise beni gerçekten şaşırtıyor – aynı görüş, aynı dağlar, aynı insanlar olsa bile. Burada olmak, nefes alıp yemek yiyip uyumak ve bu güzel ve diğer dünya topraklarının bir parçası olduğum için çok minnettarım” ibarelerine yer verdi.

“Her zaman korkutucu Pumori. Küçük bir yürüyüşten sonra, sadece yüksek rüzgarların sakinleşmesini beklerken bacakları biraz hareket ettirmek için Basecamp etrafında dolaştık.”

GÜLNUR TUMBAT KİMDİR?

Denizlili terzi anne ve öğretmen babanın üç kızından en küçüğü olan Gülnur Tumbat 39 yaşında. ODTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü’nden mezun olup Bilkent Ünivesitesi’nde yüksek lisans yaptı. İşletme doktorası için ABD’ye giden Tumbat, 2005’den bu yana San Francisco State Üniversitesi’nde öğretim görevlisi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.