enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4519
EURO
34,7410
ALTIN
2.440,77
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
29°C
Denizli
29°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

DENTUROD’dan Pamukkale Açıklaması

DENTUROD’dan Pamukkale Açıklaması
27.07.2017
A+
A-

DENTUROD Yönetim Kurulu Başkanı Gazi Murat Şen son günlerde yüksek giriş fiyatı ile gündeme gelen Pamukkale Ören Yerinin giriş ücretlerinin düşürülmesi hakkında bir açıklama yayınladı.

Şen’in açıklaması şu şekilde;

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 376 müze ve ören yeri için,müze ve ören yerleri gişelerinin kiraya verilmesi işi ihalesi 2017 yılı sonunda on yıllık olarak DÖSİMM tarafından ihale edilmesi beklenmektedir. Geçen yıl yapılan bir yıllık ihale sonunda Laodikya antik kenti işletim hakkı Denizli Büyükşehir belediyemizden alınmış bunun sonucunda da Laodikya antik kenti güvenliğin de ve kazı çalışmalarının devamında  sıkıntılar yaşanmıştır. Laodikya antik kenti 2015 yılında ziyaretçisini artıran ender ören yerlerinden biri olup bu yıl ziyarete açılacak Laodikya kilisesi vasıtasıyla çok önemli bir inanç turizm noktası olacaktır. Efes kilisesini ve Laodikya kilisesini ziyaret eden bir Hristiyan hacı olmaktadır. Pamukkale ise giriş ücreti ve içeride ki cafe  fiyatlarının yüksekliği neticesin de, artık Pamukkale Denizli li vatandaşlara uzak sadece hatıralarda, rüyalarda yaşayan bir yer haline gelmiştir . Pamukkale  ve Laodikya dünya mirasına, gerek ören yeri giriş gerekse mağazaları işleten kuruluşlar tanıtım açısından hiçbir katkı sağlayamamaktalardır.

Bu yıl yapılacak ihalenin mutlaka bölgesel olarak ihale edilmesi  şehrimiz için büyük önem arz etmektedir.

Dernek olarak ören yerlerinin köprü ve otoyolların ücretsiz olduğu tarihler ve her ayın bir Pazar günü yurtdışı örneklerin de olduğu gibi tüm vatandaşlarımıza kültürel varlık bilincinin oluşturulması ve gelecek nesillere bu varlıkların korunarak aktarılabilmesi için ücretsiz girişin sağlanabilmesi talebimiz devam etmektedir.

Pamukkale ve Laodikya ören yerinin işletiminin Denizli de kalabilmesi için  sayın bakanımız Nihat Zeybekci başta olmak üzere tüm milletvekillerimizi , sayın valimizi, Büyükşehir belediye başkanımızı ,Pamukkale ve Merkezefendi belediye başkanlarımızı, tüm sivil toplum örgütlerimizi , Denizli için konunun önemine ,ihaleye kalan süreye dikkat çekerek ,DENTUROD olarak Pamukkale ve Laodikya ören yerlerinin işletiminin  Denizli de kalması için  birlik olmaya tüm Denizlileri Denizli’yi sevenleri destek vermeye davet ediyoruz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.