enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2200
EURO
35,0544
ALTIN
2.523,01
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
33°C
Denizli
33°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C

EĞİTİM-İŞ Denizli Şubesi’nden Milli Eğitim Bakanlığı’na Sert Eleştiri

EĞİTİM-İŞ Denizli Şubesi, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile müftülük arasında yapılan bir protokol kapsamında müftü, vaiz ve imamların okullar Çanakkale Tarihini anlatmaları istendiğini iddia etti ve bir açıklama yaparak tepkilerini dile getirdi.

EĞİTİM-İŞ Denizli Şubesi’nden Milli Eğitim Bakanlığı’na Sert Eleştiri
23.03.2019
A+
A-

İddiaya göre, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile müftülük arasında yapılan bir protokol kapsamında müftü, vaiz ve imamların okullarda Çanakkale Tarihini anlatmaları istendiği ve hiçbir resmi yazı olmadan, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün onayı olmadan hatta valilik makamının bilgisi bile yokken bu kişiler okullara gelip Çanakkale Tarihini anlatacakları dile getirildi.

EĞİTİM-İŞ Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan bu konu hakkında sert bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Milli Eğitim Bakanlığı son yıllarda kendi yapması gereken işleri taşeron yapılara yaptırmaya başlamış, hep birlikte yaşadığımız 15 Temmuz kalkışmasından ders çıkarmamış, başka tarikat ve cemaatlerle protokol hazırlayarak eğitim ortağı haline getirmiştir.

Danıştay, hukuki ve bilimsel dayanaktan yoksun olan bu protokolleri iptal etmesine karşın Milli Eğitim Bakanlığı yanlışında ısrar etmektedir.

Bu uygulamanın bir örneği de ilimizde yaşanmıştır. Öğrenebildiğimiz kadarıyla Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile müftülük arasında yapılan bir protokol kapsamında müftü, vaiz ve imamların okullarımızda Çanakkale Tarihini anlatmaları istenmiştir. Hiçbir resmi yazı olmadan, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün onayı olmadan hatta valilik makamının bilgisi bile yokken bu kişiler okullara gelip Çanakkale Tarihini anlatacaklar. Çanakkale Tarihini anlatmak müftülere mi kaldı? Herkes kendi işini yapsın. Doktor doktorluğunu, imam imamlığını yapsın, öğretmen de öğretmenliğini. Herkes kendi işini yapsın.

Okullarımızda Çanakkale Zaferini her yıl kutluyoruz, törenlerimizi yapıyoruz, derslerimizde tarih öğretmenlerimiz bu konuları sürekli anlatıyorlar. Üniversiteden uzmanlarımız gelip bu seminerlerde kendi alanlarında eğitim veriyorlar. Konunun uzmanı olmayan, pedagojik formasyonu olmayan müftü ve vaizlere mi kaldı bu iş?

İşin daha üzücü tarafı okullara seminer vermesi için gelen, Pamukkale İlçe Müftülüğünde vaiz olarak görünen Semih KESKİN’in yanında sakallı, sarıklı, cüppeli bir şahıs da bulunmaktadır. Bu kişilerin bu kıyafetlerle okullarda ne işi var? Bu seminerler Orhan Abalıoğlu Meslek Lisesinde, Türk Eğitim Vakfı Anadolu Lisesinde, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesinde yapılmıştır.

Kendi okulum 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesinde bu sarıklı, sakallı, cüppeli şahıs tepki koymam ve konuyu Valilik Makamına bildirmem üzerine salona alınmamış ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün emri ile okuldan uzaklaştırılmıştır.

Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu protokolünü inceleyip konuyu hukuki düzeyde takip edeceğiz.

Eğitim-iş laik, çağdaş, bilimsel, karma, parasız ve kamusal eğitimi savunmaya, bu ilkelerimize aykırı olan davranışlara karşı mücadeleye yılmadan, kararlı bir şekilde devam edecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.