enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
22°C
Denizli
22°C
Az Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Açık
26°C

“Engelliler Meclisi” ile Güçlenecekler

Merkezi Ankara’da olan Engelliler Konfederasyonu’nun “Aktif Yurttaşlık Hakkımızdır: Türkiye Engelliler Meclisi’ne Doğru” projesi kapsamında Denizlili engelliler de, İl Meclisi kurmaya hazırlanıyor.

“Engelliler Meclisi” ile Güçlenecekler
08.11.2018
A+
A-

Proje hakkında Deda Haber’e bilgi veren Proje Kolaylaştırıcısı Bayram Oran, “Ülkemizde çok fazla engelli örgütü var. Aramızda birlik yok. Biz Konfederasyon olarak, Türkiye’de engellilik alanında çalışan sivil toplum örgütleri arasında birlik olma, sürdürülebilir diyalog ve temel savunuculuk temellinde Türkiye Engelliler Meclisi çatısı altında birleşmeyi hedefliyoruz. 52 ilde örgütleneceğiz. Bu illerden biri de Denizli. Şu an 16 ilde Engelli Meclisi kuruldu. Denizli’de de yarın Engelli Meclisimizi kuracağız. Daha sonra meclis nüfus yoğunluğu nedeniyle Türkiye Engelliler Meclisi’ne katılacak 2 temsilci seçecek. Yerel Engelli Meclisleri temsilcileri, Türkiye Engelliler Meclisi’ni oluşturacak” dedi.

Türkiye Engelliler Meclisi’nin projeleri hakkında bilgi veren Bayram Oran, “Engelliler Burada kampanyamızla farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Meclisimiz oluştuktan sonra 26 ilde engelli hakları alanında eğitim yapacağız. BM Engelli Hakları Sözleşmesi, kaynak geliştirme, savunuculuk yani haklarını nasıl savunacakları, izleme ve gölge raporu hazırlama, medya kullanımı eğitimleri verilecek. En az 4 engelli örgütüne projesine hibe desteği vereceğiz”  diye konuştu.

Projeye gönüllü destek veren Proje Uzmanı Filiz Erol ise Projenin AB Türk Delegasyon destekli olduğunu söyleyerek, “Proje çalışmasının bilgileri www.turkiyeengellimeclisi.org adresinde yayınlanacak. Site üzerinden online eğitimler olacak” dedi. Erol engelli örgütlerin durumu hakkında kamu kurumlarından sağlıklı bilgi alamadıklarını belirterek, engelli örgütlerini bizzat arayarak bilgi edindiklerini ve tüm engellilere ulaşmak istediklerini de ifade etti.

KATILACAK DERNEKLER

Altınokta Körler Derneği Denizli Şubesi, Türkiye Beyazay Derneği Denizli Şubesi, Türkiye Sakatlar Deneği Denizli Şubesi, Buldan Engelliler Derneği, Acıpayan Engelliler Derneği, Denizli Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği, Denizli İşitme Engelliler Deneği, Denizli Down Sendromu Derneği, Denizli Fiziksel ve Bedensel Engellileri Koruma ve Kalkındırma Derneği, Denizli Otizm Derneği, Özel İnsanlar Derneği Genel Merkezi, Denizli Sevgi ve Sessizler Spor Kulübü Derneği, Denizli Talesemi ve Lösemililer Deneği, Pamukkale Hemofil Derneği, Pamukkale Sağırlar Spor Kulübü Derneği, Denizli İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği, Denizli Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği, Denizli Down-Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Deneği, Umut Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği, Denizli Down Sendromu ve Otistik Özürlü Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Denizli Çölyak Derneği, Denizli’de kurulacak olan İl Engelliler Meclisine etkin bir biçimde katılacaklarını belirtmişlerdir. Denizli İl Engelliler Meclisine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden, Denizli Büyükşehir Belediyesinden, Denizli Barosundan ve Pamukkale Üniversitesi’nden de temsilciler katılacaktır.

Denizli İl Engelliler Meclisi oluşturmak için ilk toplantı yarın (9 Kasım 2018 Cuma Günü), saat 14.00’da Denizli Barosu Sosyal Tesislerinde yapılacak.

Haber: Ayşe Selçuk Kağ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.