enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5237
EURO
34,8437
ALTIN
2.438,67
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

Gaziler Günü Coşku ile Kutlandı

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921 günü mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilmesi nedeniyle bugün “Gaziler Günü” olarak kutlandı. Gaziler Günü Valilik binası önünde kutlanmasının ardından etkinliklere Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi binasında devam edildi.

Gaziler Günü Coşku ile Kutlandı
19.09.2018
A+
A-

Coşku ile kutlanan Gaziler Günü’ne Denizli Valisi Hasan Karahan, AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, 11 ‘inci Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral  Çetin Köklü,Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hamdi Helvacılar katıldı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hamdi Helvacılar, gazi olmanın önemine değindi. Helvacılar, “Malül olsun muharip gazi olsun şu anda yaşayan canlı şehitlerdir.  Asla Türk milleti esaret altında kalmaz. Özgürlüğünden bir santim dahi ödün vermez. Türk milletinin kimsenin gözü olmadığı gibi bizim topraklarımıza göz diktikleri anda affı yoktur” ifadelerine yer verdi.

VALİ KARAHAN: GAZİLİK BİZ DE BİR GELENEK

Denizli Valisi Hasan Karahan, tarihten bugüne gaziliğin gelenek olduğunu ifade etti. Karahan, “Gazilik biz de bir gelenek. Bir millete barış ve düzeni istiyorsanız, savaşa da hazır olacaksınız. Savaşmak hayatın bir gerçeği, hele bu topraklarda da tarih şahittir. Bizde üzerimize düşeni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” sözleriyle Gaziler Günü’nü kutladı.

ÖK: HUZUR İÇİNDE YAŞIYORSAK ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN SAYESİNDE

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök ise, “Bu dünyada en anlamlı bayrak bizim bayrağımızdır. Çünkü bizim bayrağımız rengini şehitlerimizin, gazilerimizin kanlarından almış. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatan için canını feda eden şehitlerimizi ve bugün hayatını kaybetmiş tüm gazilerimizi rahmetle anıyorum. Bugün burada huzur içinde yaşıyorsak bu tamamiyle şehitler ve gazilerimizin kendilerini can siperane canlarını hiçe saymalarından kaynaklanmaktadır” açıklamasıyla Gaziler Günü’nü kutladı.

KARACA: SINIRLARIMIZ GÜZEL İNSANLARIN KANIYLA ÇİZİLMİŞTİR

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, ülkenin şehitlerin ve gazilerin mücadeleleri ile kurulduğunu dile getirdi. Karaca, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sınırları bir cetvel ile çizilmiş değil, bu ulus, toprak, bayrak için canını feda etmekten bir an bile imtina etmeyen siz değerli gazilerimizin ve bu uğurda şehit düşen o güzel insanların kanıyla çizilmiştir” dedi.

ARSLAN: CUMHURİYETİ YAŞATMAK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ GÖREV ÜSTLENDİNİZ

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, gazilerin canlarını ve organlarını feda etmek uğruna bağımsızlık mücadelesi verdiklerini ifade etti. Arslan, “Sizler ülke adına canınızı, organınızı feda etmek ve ülkenin geleceği, bağımsızlığı için üniter yapımızın devam etmesi için Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşaması için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği bu cumhuriyeti ilelebet yaşatmak için çok önemli görevler üstlendiniz” dedi.

SANCAR: BİR MİLLETİ MİLLET YAPAN DEĞERLERİMİZDİR

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, bir milletin değerlerini oluşturanların şehitler ve gaziler olduğunu vurguladı. Sancar, “Bir milleti millet yapan, memleketi memleket yapan, güzel değerlerimizdir. Şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Bizler taşın altına elimizi koyduk ama sizler günü geldiğinde taşın altına başınızı, yüreğinizi koyarak bu vatanı ve milleti bu kutsal topraklarda sonuna kadar müdafaa ettiniz. Sorgulamadan, irdelemeden verilen her görevi vatan görevi kabul ederek bizlerin burada huzurlu ve mutlu oturmamızın ana kaynakları oldunuz” şeklinde konuştu.

ÖZTÜRK: MÜCADELENİZ EMSAL TEŞKİL EDECEKTİR

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, ülkenin sıkıntılarının üstesinden gelmede şehitlerin ve gazilerin örnek teşkil ettiğini belirtti. Öztürk, “Ülkemizde yaşanabilecek her türlü sıkıntıda, bu vatanı korumak için gerek gençlerimiz gerek sizlerin vermiş olduğu bu mücadele bizlere emsal teşkil edecektir” dedi.

BAŞKAN ZOLAN: BAYRAĞIMIZ DALGALANIYORSA BU ÇOK DEĞERLİ GAZİLERİMİZİN ESERİDİR

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bağımsız bir ülkede yaşamayı şehitlerin ve gazilerin eseri olduğunu vurguladı. Zolan, “Başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu ülke için ter döken, bu ülke için canını kanını veren gazi olmuş, şehit olmuş herkese Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Eğer biz bugün burada hür, huzurlu bir biçimde yaşıyorsak, bayrağımız dalgalanıyorsa bu çok değerli gazilerimizin eseridir. Size ne kadar teşekkür etsek azdır, ben hepinizin ellerinde öpüyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.