enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5248
EURO
34,7709
ALTIN
2.409,60
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
26°C
Denizli
26°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
23°C

Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

Göz altı morlukları nasıl geçer sorusu her an her dakika bu sorunla baş başa kalan kişiler tarafından sıkça sorulan bir sorudur. Göz altı morlukları kimi zaman içe bağlı genetik sebeplerden kaynaklanacağı gibi uykusuzluk ve stres gibi dış etkenlerden de meydana gelebilir.

Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?
27.11.2018
A+
A-

Gözlerimiz bizim kendimizi en iyi yansıttığımız organımızdır belki de. İletişime geçtiğimizde ilk baktığımız ve bize ilk bakılan yerdir. Ayna baktığınızda da göreceğiniz ve dikkat ettiğiniz yerinizdir, gözleriniz. Siz daha konuşmadan sizin hakkınızda ipucu verir; yorgun, enerjik, mutsuz, keyifli yapar sizi. Bu yüzden bu göz altı morluklarının nasıl geçeceği konusunda sizler için verimli olacağını düşündüğümüz bir yazı derledik. İyi Okumalar.

Gözaltı morluklarının nasıl geçeceği konusunda konuşacağız ama nasıl oluştuğunu bilmekte de fayda var.

Gözaltı Morlukları Nasıl Oluşur?

Koyu halkalar da dediğimiz göz altı morlukları genetik ve çevreye bağlı bir çok sebepten meydana gelebilir. Eğer iş yoğunluğunuzdan dolayı uykusuz kalıyor bir de öğünlerinizi atlatıp onlarca bardak kahve içiyorsanız mutlaka göz altı morluklarınız vardır. Bu Koyu halkalardan korunmanızın en basit yöntemi beslenmenize dikkat etmemek ve uyku düzeninizi korumaktır.

Göz altı morluklarının oluşma sebepleri arasında

♦Stres altında olmak,

♦Yetersiz beslenmek,

♦Yaşlanmak,

♦Genetik faktörler,

♦Uykusuzluk problemleri,

♦Alerjiler

♦Vitamin Eksiklikleri

♦Protein Eksiklikleri

♦Son Kullanma tarihi geçmiş kozmetik ürünleri

♦Aşırı derecede alkol ve kafeinli içecek tüketimi

♦Göz Makyajını silmeden uyumak

♦Vücudun susuz kalması gibi maddeler sayılabilir.

Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

Göz altı morluklarınızın oluşmasındaki ana sebep genetiğiniz olabilir fakat hemen kozmetik ürünlerine yönelmeden önce basit birkaç yöntemi denemenizde fayda var.

Her mutfakta bulunan basit malzemelerle bu koyu halkalardan sonsuza kadar kurtulmak elinizde.

Çay Poşeti

Kullanılmış sallama çay poşetini demlikten alın. Hafif ılık olacak şekilde göz kapaklarınızın üzerinde 20 dk kadar bekletin. Her gün düzenli kullanımda gözlerinizdeki yorgunluğun gözaltı morluklarınızla beraber azaldığını göreceksiniz.

Patates Suyu

Kabuğu soyulmuş iki dilim patatesi aynı çay poşetindeki gibi bir süre göz kapaklarınızda bekletebilirsiniz. Ya da rendelediğiniz patatesi tülbent yardımıyla suyunu sıkabilir ve çıkan suyuna pamuk batırıp gözlerinizde 20 dk kadar bekletebilirsiniz.

Salatalık

İyice yıkadığınız soğuk salatalıkları dilimleyip doğrudan göz altınızda 15- 20 dakika bekletebileceğiniz gibi yine rendeleyip bir tülbentle suyunu çıkarıp pamukla uygulayabilirsiniz de. Isınan salatalıkları soğuklarla değiştirirseniz daha etkili olur. Bu yöntemi sıklıkla uygulayabilirsiniz.

Tıbbi Müdahale

Eğer denediğiniz yöntemler sizde istediğiniz değişimi yaratmadıysa tıbbi destek almayı da deneyebilirsiniz. Gözaltına ışık takviyesi yapmak ,lazer uygulamaları ya da  jel enjekte edilmesi kullanılan bir kaç yöntemden biri. Ayrıntılı bilgi almak için doktorunuza başvurun.

Kişisel Bakım Marketleri

Kişisel Bakım Merkezlerinden uygun fiyata alacağınız göz altı maskeleri, kremler ya da soğuk kompresler de sizi koyu halkalarınızdan kurtarmaya yarayacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.