enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3678
EURO
35,1569
ALTIN
2.324,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Halk Ağaçların Sökülmesine Tepkili

Halk Ağaçların Sökülmesine Tepkili
30.09.2017
A+
A-

Denizli’de yürütülen üst yapı çalışmalarında ağaçların sökülmesine vatandaşlar tepki gösteriyor. Akkonak Mahallesi’nde yürütülen çalışma bir vatandaş tarafından çekilen video CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci tarafından sosyal medya hesabından paylaşıldı. Kısa sürede yüksek izlenme oranına ulaşan video sonrası vatandaşlar belediyelere tepki gösterdi.

 

Akkonak Mahallesi Fatih Caddesi üzerinde gerçekleştirilen üst yapı çalışmalarında ağaçlara zarar verildiği iddiasıyla halktan tepki görüyor. Çalışmaları kayıt altına alan vatandaşın videosunu Sedat Demir sosyal medya üzerinden paylaştı.

”Bütün Zeytin Ağaçlarını Köklüyorlar”

Fatih Mahallesi’nde yapılan çalışmayı kaydeden vatandaş;” Burada büyün zeytin ağaçlarını köklüyorlar. Zeytin ağaçları zeytinlerle dolu, yazık yazık bunların hepsi katil, kanlı katil. Buna kim emir verdiyse Allah’tan bulsun. Bu ağaçlar başka yerlere de dikilmiyor, yalan söylüyorlar” diyerek tepki de bulundu.

Sedat Demirci Ağaçların Dikilmediğini Söylemişti

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci 2 Ağustos’ta Ulus Caddesi’nden sökülen ağaçları takip ettiğini ve kurumaya bırakıldığını belirterek basın mensupları ile İl Başkanı Teoman Sancar eşliğinde ağaçların bulunduğu alanda bir basın açıklaması gerçekleştirmişti. Demirci o gün yaptığı açıklamada;”Ulus Caddesi’nin yapımından itibaren oraya dikilen ağaçlara kendi çocuğumuz gibi baktık, su verdik. Şimdi O ağaçları burada gördüğümde bana çocuklarımın silüetini görmüş gibi oluyorum. O kadar üzülüyorum. Böyle bir dokuyu kent yapısını bozmaları kabul edilemez. Büyüklük yaşatma ile olur, öldürerek değil” demişti.

Büyükşehir İddialar Asılsız Demişti

Denizli Büyükşehir Belediyesi iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek;” Ulus Caddesi’nde başlattığı üst yapı çalışmaları kapsamında kaldırım ve refüjlerde bulunan ağaçları, trafik akışını engellemesi,  yaya ve sürücülerin can güvenliğini tehdit etmesi nedeniyle bulundukları yerden ağaç nakil araçları ile sökerek Denizli Büyükşehir Belediyesi fidanlığına dikmiştir. Ancak Denizli Büyükşehir Belediyesinin yaptığı tüm bu titiz çalışmalara rağmen bugün bir siyasi partinin yönetimi buradaki ağaçların Kayıhan Bölgesindeki belediye depolama alanına atıldığını iddia ederek, gerçeği yansıtmayan bir açıklamada bulunmuştur.”demişti

”Tarihe Geçecekler”

Demirci, bugün yaptığı açıklamada ise;” Ağaca ve doğaya olan düşmanlık Merkezefendi ve Büyükşehir Belediyeleri’nde artık hat safhaya ulaşmış durumda. Kentin nefesini kesmek adına özel bir uğraş içerisine girmiş gibiler. Bu kıyımın mantıklı bir nedeni olamaz. Yüzlerce yıl yaşayan ve doğaya sadece fayda sağlayan bu güzelim zeytin ağaçları hunharca katlediliyor. Bunun hesabını sorumluları vermek zorundadır. Bu kıyımı yapanlar, kıyımın emrini verenler, göz yumanlar bunu hesabını vermek zorundadır. Daha gün önce bir parkı, yok etmeye uğraşan Merkezefendi Belediyesi, bugünde bu kıyım ile gündeme gelmiştir. Büyüklerimiz ”Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz.” diye bir söz söylemiş. Merkezefendi Belediyesi, bu uygulamalar ile doğa düşmanı, geleceği yağmalayan ve beton sevdalısı bir yönetim olarak tarihe geçecek”dedi.

Ulus’tan Sökülen Ağaçlara Ne Oldu?

Büyükşehir’den CHP’ye Jet Yanıt

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.