enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3777
EURO
35,0535
ALTIN
2.326,80
BIST
9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
27°C

‘Hocalı Katliamı ve Karabağ Meselesi’ Türk’ün Kara Gecesi’nde Konuşuldu

‘Hocalı Katliamı ve Karabağ Meselesi’ Türk’ün Kara Gecesi’nde Konuşuldu
28.02.2018
A+
A-

Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde, PAÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve Türk Ocakları Derneği Denizli Şubesi tarafından düzenlenen Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü Başkanı Dr. Ahmet Sahidov ve Azerbaycan Reformcu Gençler Birliği Başkanı Ferit Şahbazlı’nın konuk edildiği ‘Hocalı Katliamı ve Karabağ Meselesi’ni konu alan fotoğraf sergisi ve konferans PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Hocalı Katliamı ve Karabağ Meselesi’ni konu alan etkinlik, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışı ile başladı. Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan ve Türk Ocakları Başkanı Ünal Bahadır Baylan başta olmak üzere tüm katılımcılar Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü Başkanı Dr. Ahmet Sahidov’un sergilenen fotoğraflar hakkında verdiği bilgiler eşliğinde sergiyi gezdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul İşler,  Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aydın, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yahya Tülek, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Organ, PAÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı, Türk Ocakları Başkanı Ünal Bahadır Baylan, Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Yaşar Hisarlıoğlu, Türk Eğitim- Sen Denizli Şube Başkanı Emre Erdoğan, Türk Eğitim – Sen Pamukkale Üniversitesi Şube Başkanı Ferhat Ağırman, Türk Sağlık-Sen & Türkiye Kamu Sen Denizli İl Başkanı Raif Kurşunoğlu, TÜRKAV Denizli Şube Başkanı Ahmet Aykol, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Tanıtım Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı fotoğraf sergisinin devamında yapılan konferansa katılım gösterdi.

Hangi Olaylar Zemin Hazırladı?

Türk’ün Kara Gecesi ‘Hocalı Katliamı’nı konu alan konferansın ilk sunumunu Azerbaycan Reformcu Gençler Birliği Başkanı Ferit Şahbazlı yaptı. Şahbazlı konuşmasında Karabağ Sorunu’nuna ve nedenlerine değinerek, Hocalı Katliamı’na zemin hazırlayan olaylardan bahsetti.

Konferansın ikinci sunumunu ise Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü Başkanı Dr. Ahmet Sahidov yaptı. 1992 yılında yaşanan Hocalı Katliamı’nın tüm insanlığa karşı yapılmış bir cinayet olduğunun altını çizerek, bir gecede yaşanan bu soykırımda 613 kişinin katledildiğini hatırlattı. Türk Dünyası’nın gerçeklerinin bilinmesi üzerine yaptığı çalışmalar yapan Dr. Sahidov, 26 yıl önce yaşanan Hocalı Katliamı ile ilgili anektodlar paylaştı.

Programın sonunda, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü Başkanı Dr. Ahmet Sahidov’a, Pamukkale Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı Azerbaycan Reformcu Gençler Birliği Başkanı Ferit Şahbazlı’ya katılımları ve paylaşımlarından dolayı teşekkürlerini sunarak plaket takdim etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.