enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2592
EURO
34,7071
ALTIN
2.396,32
BIST
10.268,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
24°C
Denizli
24°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
23°C

İlçe Felaketi Yaşadı!

İlçe Felaketi Yaşadı!
30.05.2018
A+
A-

Denizli’yi geçtiğimiz haftadan bu yana etkisi altına alan sağanak yağış, ilçelerde felaketi yaşattı. Aralıksız devam eden yağış nedeniyle Güney İlçesi’nin altyapısı çökerken, evler ve iş yerleri sular altında kaldı. Vatandaşlar gözyaşları içerisinde sadece durumu sessizce izledi.

Güney İlçesi’nde sağanak yağış ve sel etkisini azaltınca ve sular yavaş yavaş çekilmeye başlayınca acı manzara da ortaya çıkmaya başladı. Güney İlçesinde ortalık savaş alanı gibi. 24.05.2018 tarihinde 15 dakikalık dolu yağışı ile başlayan zorlu anlar, 28.05.2018 günü hem dolu hem de sağanak yağış ile adeta kabusa döndü. Sağanak yağış ve sonrasında ne tarla kaldı, ne bahçe ne de yol. Çiftçi, esnaf ve vatandaşlar zarar tespit çalışması için suların çekilmesini beklerken bu gün yine 30 dakikalık sağanak yağış Güney İlçesini iyice perişan etti. Yağış sonrası oluşan sel düzgün olan yollarında bozulmasına sebep oldu. Güney de ne alt yapı kaldı ne de üst yapı. Tarla ve bahçelerin durumu ve oluşan zarar ise henüz bilinmiyor. Zarar tespit çalışmalarının ise sel sularının tamamen çekilmesinden sonra belirlenecek.

Son yaşanan sağanak yağış sonrası bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Oluşan sel suları da olduğu gibi ekili arazilere doldu. Hemen hemen tüm arazi selden etkilendi ve zarar gördü. Kimi arazilerde su birikintisi bir metreyi buldu. Güneyliler ise yaşlı gözler ve çaresizlik ile meydana gelen afetten en az zararla çıkmak için beklemeye başladı. Tüm Güney İlçesinde yaşayan esnaf, çiftçi ve vatandaşlar sessizliğe ve hüzne büründü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.