enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4904
EURO
34,9162
ALTIN
2.435,60
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

İmar Barışı Geliyor Ama, Bundan Sonra Yapanın Cezasını Bakan Açıkladı

İmar Barışı Geliyor Ama, Bundan Sonra Yapanın Cezasını Bakan Açıkladı
13.06.2018
A+
A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ‘imar barışı’nın ardıdan kaçak konut yapan,yaptıran ve yumanlar 1 yıl hapis yatacak”dedi.

NTV yayınında ‘İmar Barışı’yla ilgili açıklamalarda bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ‘imar barışı’ için bugüne kadar 270 bin başvuru yapıldığını söyledi.

Bundan Sonrası İçin Verilecek Cezayı Açıkladı

Bakan Özhaseki,”İlk tahmin ettiğimiz rakamları yakaladık, çünkü tespitlerimiz doğruydu. 26,5 milyona yakın bağımsız birim var, imara aykırılık, mülkiyet ve başka sorunları olan bina sayısı da 15 milyona yakın. Çözüm hususunda doğru adım attık. İmar yasası, kentsel dönüşümü hızlandıracak yasalar da hazırdı ama seçim kararı nedeniyle geriye bırakıldı. Yapı Kayıt Belgesi’yle yola çıktık.

Belediyelerle, devletle kavgalı olmaktan bıkmış vatandaş. Bütün bunları sona erdirecek yasa geldi ve müthiş bir memnuniyet var. İnternet ve il müdürlüklerine binlerce vatandaş geliyor. 3-4 gün oldu ve 270 bin bağımsız birim devletle barışmak için girişim yapmış durumda,İmar barışından gelecek geliri kentsel dönüşümde kullanacağız. Yılda 500 bin konut yapmayı planlıyoruz.”dedi.

KAYNAK:NTV

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.