enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Yağmurlu
28°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Açık
26°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

İngiltere Büyükelçisi Denizli’de İzmir Marşı’nı okudu

Avrupa Birliği üyesi 15 devletin Türkiye büyükelçileriyle birlikte Denizli’ye gelen İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott, Pamukkale ziyareti sırasında Hierapolis Antik Tiyatrosu’nun akustiğini denemek için burada İzmir Marşı’nı okudu. Büyükelçi Chilcott marşın anlamının sorulması üzerine, “İzmir’e yapılan saldırıya, Atatürk tarafından İzmir’in kurtuluş operasyonu. Bu marşı çok seviyorum” dedi. 

İngiltere Büyükelçisi Denizli’de İzmir Marşı’nı okudu
23.10.2018
A+
A-

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, Ankara’daki AB ülkelerinin büyükelçileri ve eşleri ile diplomatik temaslarda bulunmak üzere dün geldiği Denizli’de programına UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale Travertenleri ve Hierapolis Antik Kenti ziyareti ile devam etti. Heyet ilk olarak Hierapolis Antik Kenti’ni gezdi, burada 2013’te gün yüzüne çıkarılan ve antik kaynaklarda “ölüler ülkesine geçiş kapısı” olarak adlandırılan Plütonyum diğer adıyla Cehennem Kapısı’nı ziyaret etti. Heyet daha sonra Hierapolis Antik Tiyatrosu’na geçerek burada fotoğraf çekip tiyatro hakkında bilgi aldı.

İZMİR MARŞI OKUDU

Beraberindeki büyükelçilerle Antik Tiyatro’yu gezen, İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott, tiyatronun akustiğinin iyi olduğunun söylenmesi üzerine burada akustiği denemek için “İzmir Marşı”nı okudu. Marşı, heyete eşlik eden Denizli Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi Genel Sekreteri Murat Urhan ile beraber okuyan Büyükelçi Chilcott, gazeteciler tarafından marşın anlamının sorulması üzerine, “Marşı Türkiye’de öğrendim, bu şarkıyı çok seviyorum. Şarkı, İzmir’e yapılan saldırıya, Atatürk tarafından İzmir’in kurtuluş operasyonu” dedi.

İNGİLTERE BÜYÜKELÇİSİ DENİZLİ’DE İZMİR MARŞI’NI OKUDU BÜYÜKELÇİ CHİLCOTT: “İZMİR MARŞI’NI TÜRKİYE’DE ÖĞRENDİM, BU MARŞI ÇOK SEVİYORUM”

FİNLANDİYA BÜYÜKELÇİSİNE DESTEK

Heyet, ülkesinde tedavi gören, Finlandiya Büyükelçisi Paivi Kairamo’ya moral için hep birlikte “Seni özledik” diye seslenerek video çekip gönderdi. Heyet daha sonra Pamukkale Travertenlerine geçerek, dünyaca ünlü şifalı suların üzerinde yürüdü. Büyükelçiler, travertenlerin ardından Ankara’ya dönmek üzere şehirden ayrıldı.

Ali İbileme – Gökten Ceylan
DENİZLİ (İHA)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.