enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5309
EURO
34,9239
ALTIN
2.438,07
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
29°C
Denizli
29°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

İsimleri Verildikleri Caddeden Silindi

İsimleri Verildikleri Caddeden Silindi
21.03.2018
A+
A-

Bozkurt’ta Kenan Evren’in Kale’de ise eski rektör Hüseyin Bağcı’nın adını taşıyan iki caddenin isimleri değiştirildi. Değişiklik İlçe Belediye Meclislerinde karara bağlandı, Büyükşehir Meclisi’nde onandı.

Denizli’de geçmişin kötü izlerini silmek isteyen iki ilçe belediyesi iki caddenin ismini değiştirdi. Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Bozkurt ve Kale belediye meclislerinin isim değişiklikleri kararı gündeme ilk iki sıralamadan girdi ve onaylandı.

İlk olarak Bozkurt Belediyesi ilçede İnceler Mahallesi’nde bulunan Kenan Evren Caddesi’nin ismini değiştirdi. İlk karar geçen ayın başındaki meclis toplantısında Bozkurt’ta alındı. Fakat İnceler Mahallesi’nin kaderini etkileyen karar yine o mahallede alındı. Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik her meclis toplantısını farklı mahallelerde gerçekleştirme geleneğini sürdürürken İnceler Mahallesi’ndeki toplantıda caddenin isminin değiştirilmesi gündeme geldi. Bir kıraathanede yapılan meclis toplantısını vatandaşlar da canlı takip etti. Burada gündeme darbeci Kenan Evren’in isminin caddeden kaldırılması geldi ve oy birliği ile karar alındı.

Bozkurt Belediye Meclisi caddenin yeni ismini İncebey caddesi olarak değiştirdi. İnceler Köyü’nün kurucusu olan İncebey’in yaklaşık 900 yıl önce göçle bölgeye geldiği kaydedildi. Bir yörük kabilesinin lideri olan İncebey’in köyü burada kurduğu kendisinin de minare ustası olduğu belirtildi. İncebey, köyün ilk cami inşaatında minarenin yapımı sırasında yüksekten düşerek şehit oldu ve kayıtlara bu şekilde geçti. Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik ‘İncebey’in ilçenin önemli tarihi isimlerinden biri olduğunu belirtirken, “12 Eylül askeri darbesi ve işkencelerle Türkiye’nin anılarında kötü bir yere sahip olan Kenan Evren’in ismini değiştirmek istedik. Yerel ve saygın bir kişi olan İncebey’in adını verdik. Karar aldığımız meclis toplantısını da İnceler’de gerçekleştirdik” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.