enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
32°C
Denizli
32°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Açık
33°C
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C

Karaca, Su Sorununu Uzunpınar’da Yerinde İnceledi

Karaca, Su Sorununu Uzunpınar’da Yerinde İnceledi
30.07.2018
A+
A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar BİÇER KARACA, su kaynaklarına sahip çıkan ve Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ’nin yanlış politikalarına itiraz eden Uzunpınar sakinlerinin sesine kulak verdi. “Canımızı veririz, suyumuzu vermeyiz” diyen Pamukkale İlçesine bağlı Uzunpınar’a, sorunun çözümüne katkı için ziyaret gerçekleştiren CHP Denizli Milletvekili Biçer Karaca, yerinde incelemeler yaptı.

Mahalle halkının, Karahayıt’a Uzunpınar’ın suyunu aktarmak için kanal açmaya gelen DESKİ personeline izin vermediğini hatırlatan CHP Milletvekili Biçer Karaca, mahalleye adını veren ve can suyu olarak nitelendirilen pınarı kurutacak olan DESKİ projesinin yanlışlığına dikkat çekti.

Kekik, tütün üretimi ve hayvancılıkla geçinip, ülke ekonomisine katkı sağlayan Uzunpınar’ın tek su kaynağının DESKİ tarafından açılacak kuyudan kanallarla Karahayıt’a taşınmak istenmesine tepki gösteren Biçer Karaca tepkisini şu sözlerle ifade etti:

‘‘Su tüketilebilir bir “kaynak” olarak görülmemeli. Uzunpınar’dan Karahayıt’a su aktarılması, Uzunpınar’ın  kekik , tütün üretimini ve hayvancılığını bitirmek anlamına geliyor.

DESKİ, yıllar önce dönemin CHP’li Belediye Başkanı tarafından açılan ancak merkezdeki su kaynağını kuruttuğu için kapatılan su kuyusunu yeniden açarak yanlış politikayı sürdürüyor. Kamu yararını gözetmiyor, mahalle halkının istek ve ihtiyaçlarını yok sayıyor. Uzunpınarlılar canımızı veririz suyumuzu vermeyiz diyor. Uzunpınar’ın tek su kaynağını, aşağıda alternatif kuyu açarız diye kurutmak teknik açıdan da yanlışa davetiye çıkarmaktır.  Bölgenin can suyunu, can damarını kurutmaktır. Su kaynaklarının tasarrufu kimsenin tekelinde olamaz. Üstelik Uzunpınar suyunun Karahayıt’a yapılacağı iddia edilen bir otel için, çıkar için taşınmak istendiği söyleniyor. Bu kabul edilemez.’’

DESKİ var olan suyu Karahayıt’a taşıyıp, Uzunpınar’a ikinci bir kuyu açma gerekçesinin arkasına sığınamaz. İkinci bir kuyu açılması durumunda basınç yeterli gelmediğinden su miktarı yetersizliğinden mevcut kuyuya su gitmemesi bölge halkı tarafından bizzat deneyimlendi.

Uzunpınar’da muhtar ve vatandaşlarla görüşen CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, yerinde incelemelerinin ardından temaslarda bulundu. Yetkililerle görüşen Karaca, çözüm için konunun takipçisi olduğunu belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.