enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

KESK,DİSK,TMMOB ve TTB’den OHAL ve KHK Tepkisi

KESK,DİSK,TMMOB ve TTB’den OHAL ve KHK Tepkisi
21.12.2017
A+
A-

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK)’in ‘İl Gezileri’ çalışması bağlamında Denizli’yi ziyaret eden KESK yöneticileri ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu(DİSK),Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği(TMMOB),Türk Tabipleri Birliği(TTB) temsilcileri ile birlikte KESK’in ‘KHK’lar gidecek biz kalacağız’ mesajı adı altında OHAL ve KHK’lar hakkında bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Bugün saat 12:30’da Denizli Gazeteciler Cemiyetinde gerçekleştirilen basın açıklamasına KESK,DİSK,TMMOB;TTB temsilcileri,üyeleri ve basın mensupları katıldı. KESK’in KHK’ların kaldırılması amacı altında gerçekleştirdiği ‘il gezileri’ kapsamında Denizli’de gerçekleştirilen basın açıklamasını KESK yöneticisi Yusuf Şenol bir basın açıklaması okudu.

Şenol’un basın açıklamsındaki öne çıkan konular şu şekilde;

Yusuf Şenol sözlerine;”Ülkemizdeki emekçiler yoksullaştırılmış ve zor günlerden geçiyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından iktidarın uygulanan ve ‘Allah’ın bir lütfu’ olarak görülen OHAL düzeneği ile yarına ve geleceğe yönelik umutlarımızı köreltiyor. Bugüne kadar 5 kez uzatılan OHAL için Başbakan;”Biz OHAL’i vatandaşa değil kendimize ilan ediyoruz”demesinin ardından darbenin siyasal ayağına yönelik tek bir adım atılmazken darbenin faturası yine emekçilere ve iktidara muhalefet eden demokratik vatandaşlara kesildi.” diyerek başladı.

‘OHAL’in Faturası Emeçlilere Kesildi’

Bu süreçte zarar gören vatandaşalara değinen Şenol;”Anayasal güvence altında olan çalışma ve yaşam hakkı gasp edilmiş, devlet iş güvencesinin teminatı olmak bir yana, iş güvencesine karşı en büyük ‘tehdit’ halini almıştır. Kamu emekçilerinin yıllardır sınırlanan iş güvencesi fiili olarak ortadan kaldırılmıştır. OHAL’e dayanılarak çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile hiçbir somut delile dayanmadan, adil yargılama süreçleri işletilmeden 130 binin üzerinde kamu emekçisi işinden edildi, 57 kişi bu süreçte yaşamanı yitirdi”dedi.

”İşçilerin Hakları Gasp Edildi”

OHAL’in işçilerin temel haklarını gasp ettiğine değinen Şenol;”101’i Yüksek Disiplin Kurulu Karaları 3998’i KHK’larla olmak üzere KESK bağlı sendikakarın üyesi 4099 kamu emekçisi ihraç edildi. Liyakayin yerine mülakat getirilmiş, böylece ‘Gülen Cemaati’nden boşalan kadrolara siyasi iktidara biat eden tarikat üyeleri getirilmiştir ve ‘Sadık Kullarla’ doldurulmuştur. Ohal iş güvencesinin yanısıra temel haklara bir tehdittir. AKP Genel Başkanı ve Cumhur başkanı Recep Tattip Erdoğan patronlara OHAL’in en çok onlara yarıyacağını ve grevleri engelleyeceğini açıkça söylemiştir. Bu süreçte 25 bin işçinin hakkı grevlere engellenerek gasp edilmiştir”dedi.

”Türkiye’nin Yüzde 50’si Atanmış Başkanlarla yönetiliyor”

OHAL’in iktidar yanlısı sendikalara yasakların işletilmediğini belirten Şenol;” Daha bir kaç gün önce iktidar partisi ve yandaş sendikaların Ankara ve İzmir’de miting ve yürüyüşlerinde hem kamu düzeni hem OHAL yasakları hiçe sayıldı.Bizim İzmir’de yapmak istediğimiz ‘OHAL değil Demokrasi’ mitingimiz ise valilik tarafından nedenlerle yasaklandı. Ancak her fırsatta ‘milli irade’ diyenler 100’e yakın belediyeye kayyum atamış metal torgunluğu nedeniyle 6 belediye başkanını görevden almıştır.Türkiye’nin yüzde 50 atanmış belediye başkanları tarafından yönetiliyor”dedi

Şenol bawsın açıklamasında devamında OHAL ve KHK’larla gelen kararları ve yarattığı etkilerden bahsetti.Bu nedenlerle KESK’in DİSK,TMMOB ve TTB ile ‘OHAL değil Demokrasi’ kampanyası başlattığını açıklayan Şenol;’Bizler bu kampanyanın sadece çağrıcısıyız,kampanyanın sahibi OHAL ile çalışma hakkı, iş güvencesi, demokratik toplumda barış içinde ,eşit ,adil,özgür,insanca bir yaşam sürmek isteyen milyonlardır”dedi.

”Haklarımıza Ulaşmamamız İçin OHAL İnceleme Komisyonu Kurdular”

Basın açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şenol,OHAL ve KHK’larla gelen kararlara karşı dava açıldı mı ve açıldıysa sonuç alındı mı sorusuna cevap verdi. Şenol;”Biz sadece konfederasyon üyelerimizin değil tüm emekçilerin haklarını savunuyoruz. Açtığımız davalar meclisin oluşturduğu OHAL İnceleme Komisyonu tarafından engelleniyor hiç bir sonuç alamıyoruz. Çünkü OHAL İncelem Komisyonu’nun şuanda bir başkanı yok işlmez halde duruyor. Bizlerde İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuruyoruz. Ancak bu mahkemelerde ülkedeki hukuk düzenin de hiç bir yol kalmazsa müdahale edebiliyoruz gerekçesi ile bizi geri çeviriyor. İktidarın da OHAL İnceleme Komisyonu’nu bunun için ortaya çıkardığını bizleri oyalamaya çalıştığını biliyoruz”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.