enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4456
EURO
34,7820
ALTIN
2.440,03
BIST
9.939,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
29°C
Denizli
29°C
Açık
Cumartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Merkezefendi Belediyesi Ödüle Doymuyor

Merkezefendi Belediyesi Ödüle Doymuyor
18.04.2018
A+
A-

Merkezefendi Belediyesi’sin bir projesi daha Türkiye’nin zirvesinde yer aldı. Merkezefendi Belediyesi tarafından Gümüşçay Mahallesi’nde yapımı devam eden ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’ Nevşehir’de düzenlenen 2. Uluslararası Şehir, Çevre ve Sağlık Kongresi’nin ‘En İyi Uygulama Yarışması’nda ‘Sağlık ve Sosyal Hizmet Kategorisi’nde Türkiye 1. si oldu.

Ortaya çıkardığı her projeyle adından sıkça söz ettiren ve birçok başarılı projenin altında imzası olan Merkezefendi Belediyesi, ödüle doymuyor. Öyle ki Merkezefendi Belediyesi; bir projesiyle daha 1. lik ödülüne layık görüldü. Merkezefendi Belediyesi’nin Gümüşçay Mahallesi’nde yapımını sürdürdüğü ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’, Nevşehir’de 16-20 Nisan tarihleri arasında ‘Yarının Kentleri’ temasıyla düzenlenen 2. Uluslararası Şehir, Çevre ve Sağlık Kongresi’nin belediyeler arası ‘En İyi Uygulama Yarışması’nda, ‘Sağlık ve Sosyal Hizmet Kategorisi’nde Türkiye 1. si oldu. Nevşehir’deki Perissia Otel’de düzenlenen kongrenin açılış kokteylinin ardından ödül töreni gerçekleştirildi.

67 BAŞVURUDAN 24 TANESİ ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

67 projenin başvuru da bulunduğu, ‘Akıllı Kent, Sağlıklı Çevre, Sağlık ve Sosyal Hizmet, Sağlıklı Şehir Planlama, Şehir Sağlığını Ölçme, Şehir Sağlığını Geliştirme Planları’ kategorilerinde 24 proje ödüllendirildi.

7 KURUL ÜYESİNDEN TAM NOT ALDI

7 değerlendirme kurulu üyesinden tam not alarak ‘Sağlık ve Sosyal Hizmet Kategorisi’nde 1. lik ödülüne layık görülen ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’nin ödülü için Merkezefendi Belediyesi’ni temsilen Plan ve Proje Müdürü Hülya Bartal sahneye davet edildi. Merkezefendi Belediyesi ‘Sağlık ve Sosyal Hizmet Kategorisi’nde 1. lik ödülünün sahibi oldu.

BAŞTA ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI DESTEKLİYOR

Gazi ve Adnan Menderes Üniversitelerinin işbirliği ile düzenlenen ve şehir, çevre, sağlık üçgeninde kesişen konuları, disiplinler arası yaklaşımla ele alan ve tarafları ortak bir platformda buluşturmayı amaçlayan Uluslararası Şehir Çevre ve Sağlık Kongresi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere İnönü Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sağlıklı Kentler Birliği, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği, Balkan Çevre Örgütü (BENA), İstanbul, Bursa, Antalya, Malatya, Balıkesir Büyükşehir Belediyeleri, Nevşehir, Çankaya, Pendik, Bahçelievler, Tirebolu, Gaziosmanpaşa, Ürgüp, Malkara, Tepebaşı Belediyeleri tarafından destekleniyor.  Kongrenin program taslağında 4 adet Küratörlük, 9 adet konferans, 23 adet panel ve belediye sunumları bulunuyor. Ayrıca kongre kapsamında sertifikalı eğitimler, karma sergi de yer alıyor.

‘ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’

Gümüşçay Mahallesi’nde bulunan ve daha önce ‘Merkezefendi’de Engelsiz Yaşam İçin Buluşuyoruz’ adıyla çalıştayının da yapıldığı proje, engelli vatandaşlar için bölgenin ilk ve tek sosyal tesis niteliğini taşıyan yaşam merkezi… Projenin içerisinde kuaförlük, mobilyacılık, otelcilik, halıcılık, market ve gıda reyonu, el işi, ahşap boyama, tekstil ve müzik gibi birçok mesleki eğitim merkezi ve sosyalleşme alanı yer alacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.