enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2498
EURO
34,6786
ALTIN
2.402,38
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
24°C
Denizli
24°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
23°C

Milletvekili Yıldız, ‘Kriz’ Ortamını Değerlendirdi, Denizlili Sanayiciye Tavsiyede Bulundu

AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, kurdaki dalgalanmadan dolayı özellikle sanayi çevresinde yaşanan ‘Kriz’ ortamı hakkında ‘Krizi fırsata çevirmeliyiz’ dedi. Bu ortamdaDenizlili sanayicilere de tarihi tavsiyede bulundu.

Milletvekili Yıldız, ‘Kriz’ Ortamını Değerlendirdi, Denizlili Sanayiciye Tavsiyede Bulundu
A+
A-

Denizli’nin Ankara’daki 8 temsilcisinden biri olan AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, yaşanan ‘Kriz’ tartışmalarını ve sanayicilere tavsiyelerini Denizli Deda Haber’e aktardı.

”KRİZİ FIRSATA ÇEVİRMELİYİZ”

Amerika’nın yaşadığı krizlerden güçlenerek çıktığına dikkat çeken Yıldız, ”Dövizdeki yükselmenin siyasi atışmadan kaynaklanan kısmı geçecek. Bunun ekonomik gerekçesi olmadığı biliniyor. Tabi ki bu da bir sorun ülkenin uluslararası ilişkilerini düzenler, yürütürken bunlar göz önüne alınmalı. Amerika’nın aşırı kararları, yarattığı belirsizlikler herkesi etkilemiş durumda. Bir çok ülke bunu yaşıyor. Ben bir çok ülkede görev yaptım ve bir çok kriz gördüm. Amerika’da da krizler yaşandı. Ama onlarda krizin bir sağlıklı tarafı var. Onlar kriz zamanlarını iyi değerlendiriyorlar. Nerede hata yapıldığı, verimliliği azaltan etkenler neler? İçerideki, dışarıdaki fırsatlar nedir? Bunun sayesinde krizden sonra müthiş bir çıkış yaşıyorlar. Bizimde uygulamamız bu şekilde olmalı. Krizi fırsata çevirmeliyiz.” diyerek alınması gereken tedbirleri vurguladı.

”TEKSTİL VE MERMERDEN DIŞI SEKTÖRLERE YÖNELMELERİ GEREKİR”

Denizli’de sanayicilere ekonomik anlamda yaşanan sıkıntılı süreçte tavsiyelerde bulunan Yıldız, ”Tekstil dışı sektörlere geçmeleri gerekir. Tekstil, mermer ağırlıklı üretimde zaman zaman kar edebilirsiniz. Ama bunun sürekliliği yok. Çünkü bu sektörlerin teknolojik gelişmesi sınırlıdır. Daha inovasyona, teknolojik gelişmelere açık sektörlere geçmeleri lazım. Ayrıca bu sektörleri sürdürmek ucuz iş gücü ve ucuz enerjiye dayanıyor. Bunlar önümüzdeki dönemlerde olmayacak.” dedi.

DENİZLİ, ANKARA’DAN NASIL GÖRÜNÜYOR?

Meclisin tatilde olduğu günlerde bile Ankara’da olduğunu ve yeni görevine adaptasyon sürecini hızlandırmaya çalıştığını belirten Yıldız, Denizli’nin Ankara’dan görünüşünü aktardı.”Denizli Ankara’dan umut vaat eden illerden biri olarak görülüyor. Özellikle ekonomik yavaşlamadan ihracatı nedeniyle daha az etkilenen illerden biri Denizli. Gelir ve giderin döviz üzerinden değerlendirilmesi ihracatçıyı rahatlatıyor. İç piyasa ile çalışan sektörler ise bu dalgalanmadan daha çok etkilendi. Denizli’de benim gördüğüm yeni dönemde vaat edilen projeleri kapsamında tasarruf tedbirlerinden en az etkilenecek şehirlerdendir. Denizli milletvekillerinin Ankara’da uğraşı bu olacak. Ancak ülke genelinde ilgilenmemiz gereken bir çok konu var.” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.