enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4661
EURO
34,7174
ALTIN
2.436,60
BIST
9.894,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
29°C
Denizli
29°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Mühendis Gözüyle’de Bu Hafta Bitcoin,Blockchain ve İnternet Of Things Konuşuldu

Mühendis Gözüyle’de Bu Hafta Bitcoin,Blockchain ve İnternet Of Things Konuşuldu
26.02.2018
A+
A-

Pamukkale Tv ekranlarında her hafta farklı konu ve konukları ile seyircilerle buluşan Mühendis Gözüyle programının bu haftaki konusu Bitcoin,blockchain ve internet of things hayatımıza giren yeni terimler oldu. Bu konuyu tartışmak üzer Fatih Yaşa’nın konuğu Denizlili Ahmet Tuncer Savru oldu.

Mühendis Gözüyle programına konuk olan Ahmet Tuncer Savru hayatımıza giren Bitcoin,blockchain ve internet of things gibi terimler hakkında Fatih Yaşa’ya çarpıcı açıklamalarda bulundu.

”Aslında Konuşulması Gereken Blockchain dedi ve ekledi,tüm dünyanın inceleyebileceği bir muhasebe defteridir”

Fatih Yaşa’nın programdaki ilk sorusu ‘Bitcoin nedir ve gelecekte bizi neler bekliyor?’ oldu. 6 üniversite mezunu Ahmet Tuncer Savru Bitcoin hakkındaki açıklamalarına şöyle başladı;”Bitcoin bir sanal para.İncelediğim kadarıyla bu konunun çok anlaşılmadığı ortaya çıkıyor. Ortada borsa veya hisse senedi gibi bir paranın olduğu ve onun alınıp satıldığı sanılıyor.Aynı zaman riskli yükselmeler ve düşmeler gözlemleniyor. Hatta o kadar sert inişler çıkışlar oluyor ki dünya tarihini allak bullak edecek kadar.

Bitcoini derinlemesine araştırdığınızda altında farklı alt yapılar var. Aslında Bitcoin değil konuşulması gereken konu, altındaki Blockchain. Blockchain nedir? Türkçesiyle blockzinciri olan bu sistem, bilgisayarda içine değer konula bile kutucuklar olarak söyleyebiliriz. Blockchain hakkında şunu söyleyebiliz ki tüm dünyanın inceliyebileceği bir muhasebe defteridir.Blockları ise muhasebe defterinin satırları olarak düşünebilirsiniz.”dedi.

Mühendis Gözüyle Progragramında bu hafta Fatih Yaşa’nın konuğu olan Ahmet Tuncer Savru’nun Bitcoin, blockchain ve internet of things hakkındaki açıklamalarının tamamını videodan izleyebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.