enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5910
EURO
35,0035
ALTIN
2.452,35
BIST
9.790,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Mühendis Gözüyle’de Sosyal Ağlar, Yapay Zeka, Günümüzde Bilgiye Erişim, Bilişim Teknolojileri Konuşuldu

Mühendis Gözüyle’de Sosyal Ağlar, Yapay Zeka, Günümüzde Bilgiye Erişim, Bilişim Teknolojileri Konuşuldu
12.02.2018
A+
A-

Pamukkale Tv ekranlarında her hafta farklı konu ve konukları ile seyircilerle buluşan Mühendis Gözüyle programının bu haftaki konusu Sosyal Ağlar, Yapay Zeka, Günümüzde Bilgiye Erişim, Bilişim Teknolojileri oldu. Bu konuyu tartışmak üzer Fatih Yaşa’nın konuğu Denizlili Ahmet Tuncer Savru oldu.

Ahmet Tuncer Savru Kimdir?

Denizlili olan Ahmet Tuncer Savru, 1993’te eğitim sürecinin ardından Denizli’ye döndü. Denizli’de bilişim teknolojisi üzerine çalışan Savru,yüksek teknoloji,bilgisayar, felsefe ve bilim alanında çalışmalar sürüdüyor. 6. üniversitesini okuyan Savru, işletme ve makina mühendisliği bölümlerini bitirdi. Endüstüri Mühendisliği masterı yaptı. Aynı zamanda bilgisayar mühendisliği masterı yaptı. Şuanda da felsefe alanında çalışma gerçekleştiriyor.

Dünyada İlk Sosyal Ağ

Programda ilk olarak Dünya’da oluşturulan ilk sosyal ağdan bahseden Savru,”Dünya’nın ilk sosyal ağını biz Denizli’de 1999 yılında yazdık. Bunu Denizli’ye anlatmaya çalıştık, üniversite anlattık ancak ilgi çekemedik. Bizim 19 yıldır anlatmaya, ilgi çekmeye çalıştığımız bu konu ne yazık ki ilgi görmedi. Bizim Temmuz ayında bu ağda sayfa görüntülenme sayımız 1 milyon, ancak Denizli’nin ilgisini çekemedik. Türkiye’nin 70 binden fazla lokasyon bilgilerini topladık ve bu siteye yerleştirdik.”dedi.

Mühendis Gözüyle Progragramında bu hafta Fatih Yaşa’nın konuğu olan Ahmet Tuncer Savru’nun Sosyal Ağlar, Yapay Zeka, Günümüzde Bilgiye Erişim, Bilişim Teknolojileri ve Denizli’de oluşturulan Dünya’nın ilk sosyal ağı konusu hakkındaki açıklamalarının tamamını videodan izleyebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.