enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5433
EURO
34,9809
ALTIN
2.418,96
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C

O YOLLAR TÜNELLE BAĞLANACAK

O YOLLAR TÜNELLE BAĞLANACAK
A+
A-

Denizli’de şehir içi trafiğini rahatlatmak için Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yeni çalışma için kollrı sıvadı.

Daha önce Ali Aygören’in başkanlığı döneminde Yenişehir ile Antalya yolunu bağlamak için yapılan askeri geçiş alanının ardından, yapımı hala devam eden Lise Kavşağı çalışmalarıyla askeri alanda düzenlemeler yapan belediye şimdi de yine askeri geçiş sahası yakınlarında bulunan Başak kavşağı olarak bilinen nokta için çalışma başlattı. Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, Denizli 11. Komando Tugayı sahasında bulunan alanlar için Milli Savunma Bakanlığı ile protokol yapılması konusunda Başkan Osman Zolan’a yetki verdi. Belediye, yapacağı çalışmalarla Başak Kavşağı’ndaki yoğunluğu azaltmak için Askeri Saha Yolu ile bağlantılı ikinci bir yol açacak. Başak Kavşağı’nı trafik yükünden kurtarmak için üç şeritli bir yol planladıklarını belirten Başkan Zolan, yeni yolun konut bloğu ile askeri saha yolunu doğrudan birleştireceğini bu bölgede yaşayan vatandaşların Başak Kavşağı’nı kullanmak zorunda kalmayacaklarını kaydetti.

CEPHANELİK TAŞINACAK

Konuyu Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine taşıyan Başkan Osman Zolan, Milli Savunma Bakanlığı ile protokol yapmak için yetki istedi. Bayındırlık Komisyonu’ndan gelen rapor olduğu gibi onanarak Başkan Zolan’a yetki verildi. Bir şeridi giriş olarak Askeri Saha Yolu’na bağlanacak yeni yol öncesinde Denizli Büyükşehir Belediyesi bu bölgedeki askeri tesisleri de taşıyacak. Bölge içindeki cephaneliğin yanı sıra diğer tesislerin Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından askeri alanın daha iç bölgelerini yeniden yapılmak suretiyle taşınmaları sağlanacak.

ANTALYA YOLUNA TÜNEL BAĞLANTISI

Meclis üyelerine bölgeye ilişkin düşüncelerini bir sunum eşliğinde gösteren Başkan Osman Zolan ilerideki düşüncelerinden birinin de İzmir – Antalya yolunu bir tünelle birleştirmek olduğunu söyledi. Kentin üst kısımlarında 1200 Evler’in arkasından ve Yenişehir’den devam eden bir çevre yolu yapıldığını söyleyen Zolan, “Bu yolu Pamukkale Üniversitesi’nin arkasından dağda bir tünel açarak Antalya yolu ile birleştirmek istiyoruz. Böylece İzmir – Antalya yönündeki trafik akışını bu yeni çevre yoluna bağlayarak kent trafiğine girmeden yolculuğu imkan kılmak düşüncesindeyiz. Tüm bu projelerimiz birbiriyle bağlantılı. Bu çalışmalar tamamlandığında bölgenin trafiği ciddi oranda rahatlayacaktır. Elbette bunlar bugünden düşünülmesi gereken ama süreç içinde gerçekleşecek projeler” dedi.

Kaynak: Denizlihaber.com

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.