enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6200
EURO
34,7840
ALTIN
2.419,16
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
33°C
Denizli
33°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
31°C

OSB Yönetimi İtfaiye Müdürlüğünü Ziyaret Etti

OSB Yönetimi İtfaiye Müdürlüğünü Ziyaret Etti

Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Derya Baltalı ve Bölge Müdürü Ahmet TAŞ, Denizli OSB İtfaiye Müdürlüğünü Ziyaret etti.

”Gece-gündüz fedakarca çalışıyorlar”

OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Derya Baltalı, “Yangın ve kurtarma çalışmalarında gece – gündüz demeden, fedakâr bir şekilde görev yapan İtfaiye çalışanlarına, göstermiş oldukları olağanüstü gayret nedeniyle teşekkür ediyorum. Tüm itfaiyecilerin haftasını en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

”Verimli ve kaliteli hizmet için gayret ediyorlar”

OSB Bölge Müdürü Ahmet TAŞ ise,  modern bir itfaiye hizmet binası, tam donanımlı itfaiye araçları, profesyonel eğitilmiş itfaiye personelleri ve kesintisiz eğitimlerle, Denizli OSB’de yer alan sanayicilere etkili, verimli ve kaliteli bir hizmet sunmaya çaba ve gayret gösterildiğini ifade etti.

İtfaiye haftası kapsamında İtfaiye Müdürü Hakan DEMİR İtfaiye Müdürlüğünün faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Demir;”Bir yangın afeti esnasında sanayici ve çalışanların can ve mal güvenliğinin sağlanması ve yangına derhal müdahale edilebilmesi amacı ile kurulan DOSB İtfaiye Müdürlüğü 1992 yılında hizmet vermeye başlamıştır.

Ayrıca; Denizli – Afyonkarahisar karayolunun Bölgemizin ortasından geçmesi nedeniyle Bölgemiz 2 kısma ayrılmıştır. Bu nedenle, I. kısımda bulunan sanayi tesislerinde meydana gelebilecek yangınlarda can ve mal kaybını önlemek ve yangına vakit kaybetmeden daha hızlı müdahale edebilmek için 2012 yılında yeni İtfaiye binası yapılarak Bölge İtfaiye Müdürlüğü 2 ayrı binada hizmet vermektedir.

İtfaiye Müdürlüğü’nde vardiyalı olarak 24 personel çalışmaktadır. İtfaiye Müdürlüğü 5 adet yangın söndürme aracı, 1 adet hasta nakil aracı, ateşe dayanıklı NOMEX elbiseler ve ateşe dayanıklı AMYANT elbiseler ile tam teçhizatlı olarak 24 saat görevinin başındadır.”dedi.

Mobil yangın söndürme

Demir;”Yangın söndürme araçlarımız en son teknoloji ile donatılmıştır. Arazözlerde 12 ton su ve 1 ton köpük hazır bulundurulmaktadır. Yangın söndürme aracının giremeyeceği yerlerde ise Almanya’dan ithal edilmiş 2 adet 250 kg’lık toz ihtiva eden mobil yangın söndürme araçları bulunmaktadır.

Bölgede ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemleri Belgelendirme öncesi çalışmaları esnasında “Kuruluş ve Kurallar Yönergesi” ve “Yangın ve Doğal Afetlerden Korunma Yönergesi” hazırlanarak 24.10.2002 tarihinde T.C. Denizli Valiliği tarafından onaylanmış ve uygulamaya geçirilmiştir. Böylelikle OSB İtfaiye Müdürlüğü resmiyet kazanmış ve tüm çalışmalar bu yönergelere göre yapılmaya başlanmıştır.

İtfaiye Müdürlüğü’nde görev yapan tüm personel kurtarma, ilk yardım ve yangın söndürme branşlarında İzmir İtfaiye Daire Başkanlığı’nda eğitim almışlardır.”dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.