enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
31°C
Denizli
31°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Açık
34°C
Salı Açık
34°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C

Otopark Yönetmeliği Resmi Gazete’de Yayımlandı

Otopark Yönetmeliği Resmi Gazete’de Yayımlandı
22.02.2018
A+
A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Anadolu Ajansı editör masasında yaptığı açıklamada, her daireye bir park yeri zorunluluğu getirileceğini duyurmuştu. Bakan Özhaseki’nin verdiği müjde resmi gazetede yayımlanan yönetmelikle yürürlüğe girdi.

Bakan Özhaseki Açıkladı; Yeni Otopark Yönetmeliği

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki 9 Kasımda Anadolu Ajansı editör masasında yaptığı açıklamada;””Yönetmeliğin üzerinde bir kaç aydır çalışıyoruz. 10-15 gün içerisinde Başbakanlığa yayımlanması için göndereceğiz. Eskiden bir bina yapılıken, 3 daireye bir otopark gösterme zorunluğu vardı. Şimdi daire başına otopark gösterme zorunluluğu gelecek. Eskiden otopark yeri sıkıntılı çok fazla yok, biz bunun parasını verelim, belediyede biriksin sonra fondan bir otopark yapılır düşüncesi vardı. Şimdi paraya çevirme düşüncesi artık olmayacak. Çünkü bunun kötüye kullanıldığını gördük”’demişti.

”Otopark yapmak isteyen yapsın serbest”

Özhaseki yaptığı açıklamada yönetmelikle otopark yapımlarının da önünü açacaklarını belirterek; Bodrumda gözükmemek kaydıyla kaç kat istenirse, emsalden sayılmamak üzere otopark yapılabilecek. Bahçe alanlarında, komşu ile birlikte çalışıp ortak otoparkta yapabilecekler. Bir başka sorun vatandaşın çarşı içerisinde bir evi kalmış ve bunu otoparka çevirmek istiyor. Bu artık serbest yıksın ve otopark yapsın. Artık belediyeden plan tadilatı gibi konularla uğraşmayacaklar.”demişti.

İşte Detaylar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin açıklamarının ardından Otopark yönetmeliği Resmi Gazete’de yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre Zeminin altında kalmak kaydıyla yan ve arka bahçelerin tamamının altı, ön bahçenin de yola 3 metre mesafe kalana kadar altı tamamen otopark yapılabilir hale getirilecek. Komşu iki parselin sahiplerinin anlaşması ve tapuya şerh düşülmesi halinde de aradaki duvar kaldırılarak bu alanın geçiş yolu şeklinde düzenlenmesi kaydıyla komşu bina bahçeleri de ortak otopark olarak kullanılabilecek.Yeni düzenlemeyle ana arter yolların altına otopark yapılması imkanı getirilirken okullar hariç, kamu kurumlarının bahçelerinin altına, gerekli tüm emniyet koşulları sağlanmak, giriş çıkışı kamu kurumu giriş çıkışından ayrı olmak ve ilgili kurumdan izin alınmak kaydıyla otopark yapılabilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.