enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3928
EURO
34,8295
ALTIN
2.439,00
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Açık
26°C
Cuma Az Bulutlu
21°C

Özkan’dan Afrin Açıklaması

Özkan’dan Afrin Açıklaması
18.03.2018
A+
A-

Türk Silahlı Kuvvetleri İle birlikte ÖSO güçlerinin Afrin şehir merkezine girmesi ile sonrasında, Ak Parti Denizli Milletvekili ve MKYK Üyesi Av. Cahit Özkan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

103 yıl önce 18 Mart günü tarihimizin en büyük destanlarından birinin yazılmış olduğunu belirten Özkan: “Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Bu topraklarda yaşamanın bedelini neredeyse bin yıldır ödemekte olan Türk Milleti, bu bedellerden birini de 1915’te Çanakkale’de ödemiştir. Bugün 103. yıldönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutladığımız Çanakkale Zaferi, vatan topraklarımızı ve bağımsızlığımızı korumak için varını, yoğunu ortaya koyan, can siperane bir mücadele veren bir milletin gücünü dünyaya duyuran bir destandır. Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, içinde bulunduğu şartlar ne olursa olsun, milletimizin, bulunamayacağı fedakârlık olmadığının da bir kanıtıdır.  İşte her yönüyle Çanakkale Zaferi, milletimize nesilden nesile ilham kaynağı olacak, yol gösterebilecek büyük bir öneme sahiptir. Düşmanlarına “Çanakkale Geçilmez” diyerek, tarihin akışını bir kez daha değiştiren şanlı ecdadımızın sarsılmaz inancı 15 Temmuz’da ve şu anda da Afrin operasyonunda devam etmektedir.”dedi.

15 TEMMUZDA AYNI RUHU TAŞIDIK

Çanakkale ruhunun idrak edilmesi gereken bir ruh olduğunu ifade eden Özkan: “Bu ruhu biz tarihin belirli dönemlerinde tekrar tekrar yakaladık. Bunlar arasında en öne çıkarılacak tarihte 15 Temmuz’dur. 15 Temmuz’da Çanakkale ruhuna uygun çok olay yaşanmıştır. 15 Temmuz’da evladını bırakıp koşturan tankın üzerine çıkan, kamyona binen işini gücünü bırakıp sokağa çıkan darbeye karşı dur diyen, cinsiyeti yaşı ne olursa olsun hep birlikte hareket eden, diriliş ruhu taşıyan bir halk vardı. Çanakkale savaşı zamanında da açık bir şekilde 18 yaşındaki gencin cepheye koşmak için mücadele ettiğini, kadınlarımızın koşturarak cepheye geldiğini yaşlısının gencinin ölümü bildiği halde gözünü kırpmadan cepheye koştuğunu görüyoruz.” diye konuştu.

ANNELERİNE “BİZİ BEKLEMEYİN’ DİYORLARDI”

Çanakkale Savaşı’ndaki ruhu Afrin’de de görüyoruz” diyen Özkan, “Afrin’e giden asker ‘ Bizleri beklemesinler Kızılelma’ya gidiyoruz’ diyordu.  Yine Çanakkale Zaferi’nin hikayelerine, şehitlerin gazilerin mektuplarına  baktığınız zaman onlarda annelerine ‘beklemeyin’ diyorlardı. O ruh bir şekilde belki üzeri ölü toprağıyla örtülmüş ama Türk Milleti’nin çocuklarının içinde zuhur ediyor. O zamanın Kınalı Hasan’ı bugün Eren Bülbül olup karşımıza çıkıyor. Yakın tarihimizin örneklerinde Kıbrıs’ta da Kore’de de yaşamıştık. Bugün Afrin’de de bunu görmekteyiz. Gencecik Mehmetçiklerimiz bugün Afrin’de mücadele etmektedir.  Churchill’in Çanakkale’ye ‘Türklerin boğazını sıkmaya geliyoruz’ diye gelmişti. Biz boğazımızı korumak için Gelibolu’da büyük bir mücadele verdik. Mehmetçiklerimiz kalkan oldular. Bugünde Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı Harekâtı’nda konulan kalkan bizim topraklarımızı tehdit eden unsurlara karşı aynı ülke ve aynı dava uğruna bir mücadele olarak değerlendirmek mümkündür” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.