enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
23°C
Denizli
23°C
Açık
Pazartesi Açık
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Pamukkale’deki Tarihi Antik Kentte Korkutan Yangın: İtfaiye Ekipleri Büyük Mücadele Verdi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde yer alan ve dünyaca ünlü olan Hierapolis Antik Kenti bölgesinde çıkan bir örtü yangını, büyük bir panik yarattı.

Pamukkale’deki Tarihi Antik Kentte Korkutan Yangın: İtfaiye Ekipleri Büyük Mücadele Verdi
15.07.2023
A+
A-

Edinilen bilgilere göre, Karahayıt Mahallesi’nde bulunan Pamukkale’nin yakınındaki Hierapolis Antik Kenti’nde henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Kurumuş otların alev almasıyla başlayan yangın, kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Alevler, gece saatlerinde bölgeyi aydınlatırken, çok sayıda itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi. İtfaiye ekipleri, yangını kontrol altına alabilmek için yoğun bir çaba sarf etti. Yangın, antik kentin surlarına kadar ilerlemişken, itfaiye ekiplerinin kararlı müdahalesi sayesinde büyük bir felakete dönüşmeden söndürüldü.

Hierapolis Antik Kenti, tarihi ve kültürel değeriyle ön plana çıkan bir turistik mekan olarak bilinir. Bu nedenle yangın haberinin duyulması, bölgedeki yerli halk ve turistler arasında endişe ve üzüntüye yol açtı. Ancak itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi, antik kentin önemli yapılarının zarar görmesini engellendi.

Yangının çıkış sebebi henüz belirlenememiş olmasına rağmen, kuraklık ve sıcak hava koşullarının yangının yayılmasını kolaylaştırdığı düşünülüyor. Olay yerinde incelemeler sürerken, yetkililer gelecekte benzer olayların yaşanmaması için gerekli önlemleri alacaklarını belirtti..

Hierapolis Antik Kenti, tarihi kalıntıları ve eşsiz doğal güzellikleriyle dünya çapında tanınan bir turistik mekan olmasıyla ön plana çıkıyor. Yangının söndürülmesiyle birlikte bölgedeki ziyaretçilerin ve tarih severlerin rahat bir şekilde gezi yapabileceği umut ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.