enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2727
EURO
34,7937
ALTIN
2.412,03
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

PAÜ’de 2. Yöresel Gastronomi Festivali Yapıldı

PAÜ’de 2. Yöresel Gastronomi Festivali Yapıldı
09.03.2018
A+
A-

Pamukkale Üniversitesi Gastronomi Topluluğu ve Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu’nun (TAŞKAPON), Denizli Aşçılar ve Pastacılar Derneği birlikte düzenlediği 2. Yöresel Gastronomi Festivali PAÜ Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda düzenlenen bu yıl ikincisi yapılan çay saati Yöresel Gastronomi Festivali, çay saati konferans salonunda yapılan açılış konuşmaları ile devam etti. Açılış konuşmaları, Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurten Çekal, Denizli Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Ertuğrul Çakır, PAÜ Gastronomi Topluluğu Başkanı Mücahit Yeni tarafından yapıldı.

Açılış konuşmalarının ardından festival, TAŞKAPON Genel Başkanı Gökhan Tufan ve Metro Toptancı Market Meyve ve Sebze Kategori Müdürü Birol Uluşan’ın Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler konulu sunumu ile devam etti. Sunumların ardından festival, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda ‘Ege ve Akdeniz Yöresi’ adlı yöresel yemek sunumu ve ürün tadımının ardından konferans salonunda düzenlenen sunumlar ile devam etti. Sunumlar sırasıyla; Türkolog ve Atölye Eğitmeni Sibel Topçuoğlu Dedeoğlu’nun ‘Konuk Şehir: Dünden Bugüne Kahramanmaraş’ konulu sunumu, Ziraat Mühendisi ve Fotoğraf Sanatçısı Cüneyt Görgül’ün ‘Yemek Stilistliği’ konulu sunumu ve atölye çalışması olarak gerçekleştirildi.

Yöresel Ürünler Tanıtıldı

Festivalde ayrıca PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda kurulan stantlarda Ereğli Siyah Havucu, Finike Portakalı, Kale Biberi gibi Coğrafi İşaretli Ürünler ve Ege ve Akdeniz Yöreleri’ne ait Uşak Tarhanası, Keşkek, Serinhisar Leblebisi, Maraş Çöreği gibi yöresel ürünlerin tadımları yapıldı.

Festival, PAÜ Merkez Yemekhane Turuncu Salon’da düzenlenen gala yemeği ile son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.