enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5346
EURO
34,9863
ALTIN
2.440,42
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Ramazanoğlu 2018 Bütçe Kanun Tasarısı’yla İlgili Konuştu

Ramazanoğlu 2018 Bütçe Kanun Tasarısı’yla İlgili Konuştu
23.12.2017
A+
A-

2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı’nın kabul edilmesinin ardından 64. Hükümet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Dr. Sema RAMAZANOĞLU açıklamada bulundu.

Ramazanoğlu’nun yaptığı açıklamada;

TBMM Genel Kurulu’nda 2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı 124 red oyuna karşılık 305 oyla kabul edildi. Böylece bütçe maratonunu, ülkemiz ve milletimiz için günlerdir gece gündüz yoğun bir mesai harcayarak geride bıraktık.

762,8 milyar olarak belirlenen 2018 Bütçesi sosyal yönüyle de çok güçlü. Eğitime 134 milyar, sağlığa ise 127 milyar ayrıldı. Böylece sosyal harcamaların, 2018 Bütçesinin üçte birinden fazla olduğunu görüyoruz. 2018’de sadece sağlığa ayrılan Bütçe, 119 milyar olan 2002 Bütçesinin tamamından büyük. Bu da sosyal bir devlet olma anlayışının en somut halidir.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da ülkemizi gelecekte daha başarılı nasıl yaparız, daha ileri nasıl taşırız düşüncesiyle var gücümüzle “durmak yok yola devam” diyerek çalışıyoruz. Aynı zamanda güçlü ekonomisiyle adından söz ettirmeye devam eden bir ülke olmayı sürdüreceğiz. Türkiye artık imrenilen bir ülkedir. Türkiye’nin ekonomik gidişatını olumsuz göstermeye çalışanlara inat gencimizle, kadınımızla yeni iş imkânlarıyla, teşviklerle yolumuza devam edeceğiz. 2018 yılı yatırım ve ihracata dayalı bir büyüme hedeflediğimiz hizmet yılı olacak inşallah.

AK Parti iktidarları olarak 16. Bütçeyi yaptık. Bu yetkiyi bize veren milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının ülkemiz, milletimiz, demokrasimiz ve ekonomimiz adına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Allah bütçemizi bereketli kılsın. 2018 yılı Bütçe tasarısının hazırlanmasında emeği geçen Maliye Bakanlığımıza, Plan ve Bütçe Komisyonumuza, tüm bakan ve milletvekili arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

İfadelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.