enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
32°C
Denizli
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Açık
33°C
Salı Parçalı Bulutlu
34°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C

SEBİGED Başkanı Kobaş, Acıpayam’da ‘Üretimde Kadının Gücü’nü Anlattı

SEBİGED Başkanı Kobaş, Acıpayam’da ‘Üretimde Kadının Gücü’nü Anlattı
20.04.2018
A+
A-

Acıpayam Meslek Yüksek Okulu 2017-2018 Bahar Yarıyılı Bilim Kültür ve Kariyer programı kapsamında SEBİGED Başkanı Emine Kobaş’ı konuk etti.

2017-2018 Bahar Yarıyılı Bilim Kültür ve Kariyer programı kapsamında Acıpayam Meslek Yüksekokulu’nda öğrencilerle buluşan Emine Kobaş ‘Üretimde Kadının Gücü’ adlı konu başlığında sunum gerçekleştirdi.

Emine Kobaş Serinhisar’da SEBİGED’in çalışmlarını, ilçede yapılan sosyalve kültürel gelişmeleri öğrencilere aktardı. SEBİGED atalyölerinde üretilen ürünlerin tanıtıldığı sergi açılan okuldu. Emekçi kadınların ürünler yoğun ilgi topladı.

”Hem pazar harçlıklarını çıkarıyorlar hem sosyal yaşamlarını devam ettiriyorlar”

Başkan Kobaş kapasitesinden bahsetti Kobaş;”150 kadın dokumayı yaklaşık olarak dokumayı öğrendi şu an evlerinde dokumaya devam ediyorlar. Hem pazar harçlıklarını çıkarıyorlar hem sosyal yaşamlarını devam ettiriyorlar hem de kendilerini özgüvenlerini kazanıyorlar, yaşıyorlar, biriktiriyorlar ve faydalı oluyorlar. Eskileri de kullanıyoruz yeni tekstil çıktılarını da kullanıyoruz. Bunun dışında çok yakın olan ayakkabıcılığıyla meşhur olan Yeşilyuva Mahallemizden getirdiğimiz derilerle çantalar yapıyoruz. Geri dönüşümde sınır yok. Aslında hiçbir şey atık değildir. Her şey tekrar tekrar kullanılabilir ki bu çağda böyle olmalı.”dedi.

”Öğretiyoruz, imkan sunuyoruz, onlar yapıyorlar”

Derneğin önemine vurgu yapan Kobaş;SEBİGED olarak kadınlarımız bilinçlendirme, haklarını kullanabilme ve özgüven sahibi olabilmeleri için de kişisel gelişim eğitimleri de veriyoruz. Üreten kadın hayatın içinde var olduğunda ayaklarını yere dört başı mağmur biçimde sağlam basabildiğinde kesinlikle ezilmeyecektir. Bunun mücadelesini biz birlikte burda veriyoruz, örnek de olmaya çalışıyoruz. Bu konuda oldukça başarılıyız. Kadınlarıma da güveniyorum. Kadınların el emeği var biz sadece rehberlik yapıyoruz burada. Öğretiyoruz, imkan sunuyoruz, onlar yapıyorlar.

Tarlalarımız hazır. Biz bu kursiyerlerimizi ileride devam edecek kursiyerlerimizle bitkileri tarlalarımıza dikeceğiz, bakımını yapacağız, hasat zamanı hasadını yapacağız, kurutacağız ve yağlarını çıkaracağız. Bu sene 5 dekar dikeceğiz önce bir deneme tarlamız olacak ama devam edecek. Amacımız bizim ileride Serinhisar’da Isparta’nın Kuyucak köyü gibi bir kültür, tarım turizmi haline gelmek. Nasıl küçük bir köye günde 10 bin turist gidiyorsa benim de amacım Serinhisar’da tıbbi aromatik bitkiler yetiştirici tarlalarıyla turistlerimizi çekmek buraya. İç turizm ve dış turizmde.”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.