enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2667
EURO
34,6891
ALTIN
2.405,46
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
24°C
Denizli
24°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Çok Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Açık
23°C

SERİNHİSAR’DA TAŞ OCAĞI MÜCADELESİ

SERİNHİSAR’DA TAŞ OCAĞI MÜCADELESİ
20.04.2018
A+
A-

Serinhisar’da bulunan taş ocaklarının kapasitelerinin artışına isyan eden Serinhisarlılar, Serinhisar Platformu olarak imza kampanyası başlattı.

Serinhisar Platformu, “İmza At, Toza Boğulma” diyerek Serinhisarlılar ve diğer bütün vatandaşları imza atmaya davet etti. Taş ocaklarının yönetmeliklere uymadıklarını ve çevrede oluşan tozlardan yöre halkında solunum rahatsızlığına, tarımsal ürünlerin verimsizleşmesine ve trafik kazaları gibi sorunlara sebebiyet verdiğini belirtti.

Serinhisar Platformu Sözcüsü ve Serinhisarlılar Derneği Başkanı Nizamettin Ekiz, taş ocaklarının kurallara karşı geldiklerini “İlçemizin kuzeyinde bulunan 3 tane taş ocağı var. Bu 3 tane taş ocağı kurallara riayet etmiyorlar. Kurallara riayet etmedikleri için de hem ilçemiz hem ovamız toz altında kalıyor. Bu çalışmaları yaparken ıslak bir sistemle olması gerekirken tam tersine kuru bir sistemle çalışıyor ve bu yol üzerinde sürekli ince bir toz tabakası oluşuyor. O toz oralarda sürekli kalıyor. Böylece trafik kazaları da kaçınılmaz oluyor” cümleleriyle belirtti.

Serinhisar’da söz sahibi olan bütün kuruluşların mücadeleye destek verdiklerini Ekiz, “Bugün burda Serinhisar’ın sivil toplum örgütleriyle, tüm partili ilçe başkanlarıyla, muhtarlarımızla, derneklerimizle beraber toplandık ve basın açıklamamızı yaptık” vurguladı.

Taş ocaklarının kurallara riayet etmedikleri halde birde kapasitelerini arttırma girişimleri olduğunu Ekiz, “Amiroğlu kapasitesini arttırmak istiyor. Biz mevcut halden şikayetçi iken; şimdi 450 tondan 3 000 000 tona çıkarmak isteniyor. Biz buna da karşıyız. Hatta mümkünse bu işletmeler ruhsatları bittikten sonra, ruhsatlarının yenilenmemesini diliyoruz”  sözleriyle kurallara uymayan firmalara yaptırım uygulanması için çabaladıklarını vurguladı.

Mücadeleyi imza kampanyası ile yetkili mercilere ulaştıracaklarını Ekiz, “Bu anlamda önümüzdeki günlerde imza toplayacağız, topladığımız imzaları önce belediye başkanımıza, büyükşehir belediye başkanımıza, kaymakamlığımıza, valiliğimize ve çevre kuruluna da vereceğiz. Böylece sesimizin daha etkin duyurulmasını sağlayacağız. Şimdilik bu çerçevede yürütüyoruz. İnşallah bizim dediklerimizi yetkililer ve etkililer kulak verir ve Serinhisar’ın artan hastalıklardan, tozdan kurtulmasını sağlarız” dedi.

Serinhisar halkının da büyük bir ilgi ile destek verdiği imza kampanyasında vatandaşlar “Serinhisar’ın geleceği için, çocuklarımız, torunlarımız için imza attık. Ancak bunun kıymetini değerini daha sonra anlayacaklar. Yaşanılan kentlerin yukarılarda, yaylalarda olacak. Serinhisar’ın değerini kıymetini anlamamız ve var gücümüzle mücadelemizi vermemiz lazım” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.