enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
32°C
Denizli
32°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Açık
33°C
Salı Az Bulutlu
34°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Açık
27°C

Sigarada Yaş Sınırı Yükselecek

Sigarada Yaş Sınırı Yükselecek
17.07.2018
A+
A-

18 yaş sınırı olan sigara satışlarının yaşı 21’e yükseltilecek. Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, konuyu değerlendirdi.

Sağlık Bakanlığı tütün ürünleri ile ilgili acil eylem planı hazırladı. Buna göre 18 yaşından küçükler için uygulanan sigara ve tütün mamülleri satış yasağı, 21 yaşa çıkarılacak. Tütün ürünlerinin perakende satışı veya nargilelik tütün ürünü sunumu yapılan işyerleri için de okul ve yurtlara kapıdan kapıya en az 500 metre mesafede olma zorunluluğu getirilecek.

“Aslolan başlamamaktır”

Konu ile ilgili açıklama yapan Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, “Biz Sağlık Müdürlüğü olarak her zaman sigara ve alkol kullanımına karşı mücadelemizi verdik. Genç yaşlardaki bireylerin sigara ve alkole başlamaması ve bağımlı olmaması için bazı kuralları getirmek önemliydi. Biz bu konu da “Aslolan başlamamaktır” diyerek harekete geçtik. Bu tür maddelere başlaması kolay fakat; bırakması zor maddelerdir. Genç yaştaki bireylerin özenerek başladıkları bu maddelere bir takım yasaklar şarttı. Bizde İl Sağlık Müdürlüğü olarak bunları denetlemekle yükümlüyüz. Okulların yakınında sigara ve alkol satışında 500 metre satış yasağı geldi. Sağlık Bakanlığı ve İl Müdürlüğü olarak bunları önemle takip edeceğiz ve denetleyeceğiz. Bu konu ile ilgili önemli olan hususta eğitimdir. Eğitimler konusundaki hassasiyetimizi gerek gençlerimize, gerekse yetişkin bireylerimize yansıtarak madde bağımlılığı ile savaşmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.