enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2059
EURO
35,0250
ALTIN
2.529,33
BIST
10.703,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
33°C
Denizli
33°C
Açık
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Açık
28°C

Su İçmenin Faydaları

Yaz aylarında kavurucu sıcaklarda yanımızdan bir dakika ayırmadığımız su şişelerini, kış ayları gelince aramaz olduk. Yaşam kaynağımız olan su, vücudumuzun dengesini koruyan demirbaşıdır. Bu sebeple su tüketimi de mevsimlere göre değişkenlik göstermemelidir.

Su İçmenin Faydaları
26.11.2018
A+
A-

Kilo kontrolünden, eklem ağrılarına, yüz güzelliğinden stresi önlemeye kadar sayısız faydası bulunan suyu yakından tanıyalım. İyi Okumalar 🙂

1)Cildi Güzelleştirir

Cildin terlemesi aslında cildin kendini temizlemeye çalışması anlamına geliyor. Vücut suyu yeteri derecede alamazsa cilt terleyemiyor. Bu sebeple ısı dengesi sağlanamıyor ve cilt esnekliğini kaybediyor. Mantar ve egzama başta olmak üzere çeşitli deri rahatsızlıkları ortaya çıkıyor. Susuz kalan ciltte çatlama ve kanamalarla kendini belli eden cilt rahatsızlıkları, tırnak ve saç kırılmasıyla devam edip sonrasında mantar ve egzamayla daha da artabiliyor.

2)Stresi Önler

Beynimizin %85’ini oluşturan ve vücudumuzun en temel gıdası olan su verilmezse, yine en temel gıdası su olan beyin de yoksunluk hisseder. Bu hisse bir anlam verilemeyebilir gün içinde ve stres olarak açıklanabilir. Ancak stres denen şey çoğu zaman beynin ihtiyacı olan yakıta ulaşamamasından kaynaklanıyor. Gün içerisinde stresli ve enerjisiz olan bireyler çoğunlukla, yeteri kadar su tüketmeyen kişilerdir, denebilir.

3)Enerji Verir

Uzun süre susuz kalmak kişilerde unutkanlığa, dikkat eksikliğine, uyku haline, sinirliliğe yol açıyor. Her şeyi toplayınca ortaya çıkan şey ise enerjisiz bir gün oluyor. Sağlıklı bedensel faaliyetler ve bu faaliyetlerin devamı için gün içinde, doğru zamanlarda su içmek şart.

4)Ferah Nefes Sağlar

Kuruyan ağızda yeterli derecede tükürük salgılanamadığında ağız kokusu başlıyor. Günde en az 8 bardak su içerek bu sıkıntıyı aşabilirsiniz.

5)Kabızlığı Engeller

Sindirim boşaltım sisteminin de doğru çalışmasında yardımcı oluyor, yeterli derecede alınmadığında, hazımsızlık ve kabızlığı da beraberinde getiriyor. Bu sorunu aşmak için de su içmek faydalı olacaktır.

6)Böbrek ve Karaciğere Destek Olur

Vücuttan toksinlerin atılmasını sağlayan böbrek ve karaciğerler de yeteri kadar su içilmediğinde düzgün çalışamıyor. Düzgün çalışamayan bu organlar neticesinde idrara çıkma sayısında azalma meydana geliyor. Bu azalma sonucunda da idrarın rengi koyulaşıyor, böbrek taşı için de uygun ortam oluşuyor. Yine günde yeterli miktarda su içmek hayati önem taşıyor.

7)Mideyi Korur

Vücuttaki bütün organların kendine göre bir çalışma mekanizması var. Tıpkı mide gibi. Mide de içerisindeki besinleri, ürettiği asit sayesinde ayrıştırır. Ancak su tüketimi düşük olursa midenin asit salgısı hem kendisine hem diğer organlara zarar verir. Bu zarardan kurtulmanın en kolay yolu yine su içmekten geçiyor.

8)Eklem Ağrılarını Önler

Yüzde 70’i sudan oluşan vücudumuz, onlarca eklem noktasında kayganlığı sağlayan sıvı bileşenleri sayesinde hareket edebiliyor.  Yeterince su alınamazsa kayganlığın azalmasıyla birlikte eklemler birbirine sürtüyor ve aşınıyor. Bunları da engellemenin en kolay yolu yine su içmek.

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.