enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5047
EURO
34,9280
ALTIN
2.437,64
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Sudan Koyun Geçirme Festivali’ne Az Kaldı

Sudan Koyun Geçirme Festivali’ne Az Kaldı
A+
A-

Unesco tarafından Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne alınan Sudan Koyun Geçirme Festivali için geri sayım başladı. Denizli’nin Çal’a bağlı Aşağıseyit Köyü’nde devam eden 8 asırlık gelenek bu yıl da pek çok ziyaretçisine kapılarını açacak.

845 yıldır devam eden Sudan Koyun Geçirme Festivali, günümüze kadar ayakta durabilmeyi başarabilmiş nadir şenliklerimizden biridir. Her yıl Ağustos ayının son Pazar günü düzenlenen festivalde çobanlar bin bir hünerlerini göstererek sürüleriyle birlikte yarış düzenliyorlar. Festival zaman içerisinde ün salmasıyla artık yerellikten çıkarak pek çok insanın ilgisini çekerek görsel şölenleriyle ilgi odağı oluyor.

Bu yıl 845.si düzenlenecek olan Festival ile ilgili Aşağıseyit Köyü Muhtarı Cengiz Okdem festivale dair bazı açıklamalarda bulundu.Cengiz Okdem, bu sene festivale karşı daha heyecanlı, daha neşeli olduklarını belirtirken , çeşitli illerden de büyük katılımcılar olacağına dikkat çekti. Bu bakıma festival hazırlıklarına hız verdiklerini ifade etti.

Okdem, “Biz bu geleneği büyüklerimizden devraldık. Şimdi yaşatma sırası bizde. Hep birlikte gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmalıyız. Bu gibi değerler zaman içerisinde kaybolmamalı. 845 yıldır her yıl yapılmaya devam eden bu denli köklü bir geleneği hep birlikte yaşatmalıyız. Özellikle bu yıl daha heyecanlıyız. Yerel halkın yanı sıra pek çok illerden festivalimizi izlemeye gelen misafirlerimiz oluyor. Sadece Denizli halkı olarak değil tüm Türkiye olarak bu köklü geleneğimize sahip çıkalım, yaşatalım, gelecek nesillere de aktarmaya devam edelim.” dedi.

Okdem, yarın Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan Başkanlığında çobanlarla toplantı yapacaklarını ve bu toplantıda festival öncesinde ve festival sırasında yapılması gerekenleri planlayacaklarını ifade etti.

 

“Önümüzdeki Günlerde Dernek Kuracağız”

Aşağıseyit Köyü Muhtarı Cengiz Okdem, önümüzdeki zamanlarda dernek kuracaklarını söyledi. Okdem, “Bu gibi geleneklerimizin korunması adına dernek kurmayı düşünüyoruz. Daha iyi hizmet verebilmek için çalışmalarımız devam ediyor. Dernek faaliyetleri ile vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermeyi ve kültürel mirasımıza daha iyi sahip çıkmayı amaçlıyoruz. Eminim ki gelenek göreneklerimiz gelecek nesillere aktarılmaya devam edecektir.” dedi ve herkesi düzenlenecek olan bu festivale davet etti.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.