enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3241
EURO
34,9742
ALTIN
2.312,74
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Tarihi Eser Kaçakçıları 106 Adet Sikke İle Yakalandı

Tarihi Eser Kaçakçıları 106 Adet Sikke İle Yakalandı
14.03.2018
A+
A-

Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından Denizli’de her türlü kaçakçılık suçunu işlemek isteyen şahıs ve organizasyonlara yönelik yakalama çalışması yapıldı.

Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yürütülen çalışmalar ve alınan istihbari bilgiler doğrultusunda Denizli’de tarihi eser kaçakçılığı yapmak isteyen şahıs ve organizasyonların yakalanmasına yönelik çalışmalara başlanıldı.

106 adet sikke ve 1 adet haç şeklinde kolye

Denizli’de seyir halinde durumundan şüphelenilen bir araç tespit edilerek takibe alındı. Görevli ekiplerce tarihi eser kaçakçılığı yapabileceği değerlendirilen şüpheli şahıs ve kullandığı araç takibe alındı. Takibe alınan araç gerekli tertibat alındıktan sonra durduruldu. Yapılan kontrollerde aracın şoför koltuğunun kılıfına gizlenmiş vaziyette poşet içerisinde tarihi eser olabileceği değerlendirilen üzerinde değişik figürlerin bulunduğu 106 adet sikke ve 1 adet haç şeklinde kolye ucu eser bulunarak el kolundu.

Müze Müdürlüğü’nce yapılan tespitler sonucu ele geçirilen kültür varlığı gümüş, bronz ve pirinç cinsinde olan sikke ve haç röliker ismi verilen kolye ucunun tarihi eser olduğu ve Roma, Helenistik, Bizans, İslami ve Hellenistik dönemlerine ait olduğu tespit edildi.

Tanrı Figürleri ve Osmanlıca Yazı

Sikkelerin üzerinde şehirleri simgeleyen tanrı ve tanrıça figürlerinin ve Roma İmparatorluğuna ait büst figürünün bulunduğu ve Osmanlıca yazıların olduğu bildirildi. Ele geçirilen eserlerin tanzim edilen rapor neticesinde korunması gerekli kültür varlığı orjinal envarterlik değerinde ve etütlük nitelikte müzede bulunması gereken tarihi eser olduğu bildirildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.