enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5265
EURO
34,9185
ALTIN
2.432,55
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Teleferik ve Bağbaşı Yaylası Hakkında Her Şey

Bol oksijenli bol yeşillikli bir Denizli manzarasına kim hayır diyebilir ki? Şehri bir de 1400 metre yukarıdan keşfetmeye ne dersiniz?

Teleferik ve Bağbaşı Yaylası Hakkında Her Şey
16.12.2018
A+
A-

Çalışma Saatleri:

Yaz

Hafta içi: 10:00-23:00

Hafta sonu:09:00-23:00

Kış

Hafta içi: 10:00-20:00

Haftasonu: 09.00-21:00

 

Ulaşım:

Yeniyol – Gökpınar dolmuşları ve 22T numaralı otobüsle Teleferik alt istasyonuna ulaşabilirsiniz. Ayrıca özel aracınızla geliyorsanız, Bağbaşı’na geldikten sonra tabelaları takip etmeniz yeterlidir. Alt İstasyona geldikten sonra 300 araç kapasiteli ücretsiz otopark sizleri karşılayacaktır.

Ücret:

Öğrenci/ Tam 6 lira vererek gidiş dönüş teleferik biletinizi alabiliyorsunuz. Durmadan devamlı ilerleyen 24 tane kabin var. Boş kabin gelesini hiç beklemiyorsunuz diyebiliriz. Çünkü 30 saniyede bir  kabin geliyor. 8 kişi binebiliyorsunuz, kalabalık gidebilirsiniz.

Teleferikten indiğiniz yerde Beltaş’a ait bir cafe var. Burada ister mükellef bir kahvaltı yapın, isterseniz şehir manzarasının keyfini sürün isterseniz de devamlı gelen ücretsiz dolmuşlarla yaylaya çıkın. Ama durup bir şehir manzarasını izlerseniz yüzünüze gülümseme yayıldığını hissedebilirsiniz.

Dolmuşlar sizi yaylaya bıraktığında ise kendinizi kocaman bir yeşilliğin ortasında buluyorsunuz.

Artık sıcak havanın hararetinden sıyrılıp kendinizi serinletebilirsiniz. Eğer kış aylarında giderseniz bu sefer de karın keyfini doyasıya yaşarsınız.

Bir Şeyler Yesek

Hava soğuksa Yayla Kafeterya’ya girip kömür sobasının dibindeki masaya oturup çay söyleyebilirsiniz. Ya da kıl çadıra giderek yer sofrasına oturup gözleme ve ayranın keyfine varabilirsiniz. Yayla Kebapçısı’na uğrayıp birbirinden güzel geleneksel yemekleri de tadabilirsiniz.

Bir güzel doyduktan sonra etrafı gezmeye ne dersiniz. Yemyeşil ağaçlar, uçsuz bucaksız gökyüzü ve siz. Şehrin hengamesinden uzak, sessiz, sakin, huzurlu…

Macera Parkuru

‘Bana bu kadar sakinlik yeter heyecan arıyorum’ diyenler için de tırmanma ve atlama duvarı dahil 32 platformdan oluşan Macera Parkuru var. Bağbaşı yaylasının hemen yanı başındaki Macera Parkuru sizleri bekliyor. Aynı anda 31 kişinin yarışabildiği alanda 1 saat boyunca dolu dolu eğlence.

Konaklama İmkanı

Güzel bir gün geçirdiniz fakat dönmek istemiyorsunuz. O zaman kalın. Nasıl mı?

Bungalov evler ve çadır kamp alanı siz misafirlerini bekliyor.Bölgede 30 adet bungalov ev bulunmakta. Şöminesinden saç kurutma makinesine kadar her şey bulunan bu evlerde günün keyfine akşam da devam edebilirsiniz.

Hediyelikler

Hem eğlenceli, hem de dinlendirici bir günü geride bırakarak dönüş yoluna geçtiniz. Hediye almadan olur mu? Küçük hediye dükkanları da ziyaretçilerini bekliyor 🙂

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.