enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3271
EURO
35,0620
ALTIN
2.297,63
BIST
9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Ticari Taksilerde Örnek Uygulama

Ticari Taksilerde Örnek Uygulama
A+
A-

 Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek olacak bir projeye daha imza atarak 371 adet ticari taksinin çalışma sistemlerini yeniden düzenledi. Korsan taksi gibi taksi esnafının da birçok sorununa çözüm olacak yeni düzenleme ile Denizlililerin ticari taksilere ulaşımı da kolaylaşacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, günümüz ihtiyaçlarını karşılamayan ticari taksilerin çalışma sisteminde Türkiye’ye örnek olacak bir projeye imza attı. Müşteri potansiyeli ve bölgelerin ihtiyaçları doğrultusunda geçmişte belirlenen taksi duraklarının çalışma sistemlerini günümüz değişimlerine bağlı olarak yeniden düzenleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu çalışma ile Denizli’de taksi kültürünün oluşturulmasını hedeflemesinin yanı sıra vatandaşların taksi kullanımını ve taksilere erişimini kolaylaştırmayı amaçladı. Yeni düzenleme ile korsan taksi kullanımını da önleyecek Denizli Büyükşehir Belediyesi, haksız rekabetin de önüne geçerek taksi esnafının haklarını koruyacak.

Denizli 14 bölgeye ayrıldı

Çalışma ile T plakalı ticari taksilerin etkin, verimli ve sürdürülebilir toplu taşıma hizmetini verebilmesi amacı ile yeni durak alanlarının belirlenmesi ve mevcut durak alanlarına yönelik çözüm sunulması hedeflendi. Taksi kullanımını da artıracak yeni çalışma ile Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 371 adet ticari taksinin çalışma sistemleri yeniden düzenlendi. 14 ayrı bölgeye ayrılan yeni düzenlemede her bölgede 1 merkez durak olacak şekilde planlama yapıldı. Yeni düzenleme kapsamında, taksi esnafının isteği üzerine gönüllük esasına göre bölge değişimi talep eden 76 taksi esnafı için noter huzurunda kura çekilişi yapıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.