enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4927
EURO
34,7537
ALTIN
2.484,51
BIST
9.486,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
25°C
Denizli
25°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Parçalı Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
29°C

Türbe Alevlere Teslim Oldu

Türbe Alevlere Teslim Oldu
07.04.2018
A+
A-

Denizli’nin Honaz İlçesi’nde bulunan türbe alevlere teslim oldu.

Honaz’ın Dereçiftlik Mahallesi’nde bulunan ‘Ardıçlı Türbesi’ henüz belirlenemeyen nedenden dolayı yandı.

İddiaya göre türbe, henüz kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kundaklandı. Honaz İlçesindeki halk arasında Ardıçlı Türbesi olarak bilinen mezar bölümünde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı.

Çıkan yangında Türbe binasının dış cephesinde maddi hasar oluşurken içerisi komple yandı.Honaz ilçesini derinden üzen olay sonrası ilçe jandarma ekipleri soruşturma başlattı.

[box type=”shadow” ]

ARDIÇLI TÜRBESİ

Denizli’nin Honaz İlçesi, Dereçiftlik Köyü’nde, bulunmaktadır. Türbenin etrafı çam ağaçları ile kaplıdır. Burada yattığına inanılan kişinin; Osmanlı Dönemi’nde Honaz İlçesi dolaylarında Osmanlı Emniyet kuvvetleriyle Türkmenler – Yörükler arasındaki çatışmada öldüğü rivayet edilmektedir. “Asker elbiseli, aksakallı olarak köylülerin rüyalarına girdiği, bulunduğu tepeye nur olarak indiği rivayet edilmektedir. Herhangi bir kitabesi bulunmamaktadır. Adının “Ayhan” olduğu söylenmektedir. Çevrede “ Ardıçlı Türbesi” olarak bilinmektedir. Tepeye, betonarme türbe binasını, gördüğü bir rüya üzerine İsa Aslan tarafından yaptırılmıştır.Mahalle halkının ve çevre halkının önemli piknik alanlarından bir tanesidir. Hıdrellez ve Sultan Nevruz gibi özel günlerde, türbede bütün halkın katıldığı yemekler verilir. 2010 yılından itibaren türbede, mahalle muhtarlığı tarafından Hıdrellez Yemeği ve Şenliği yapılmaktadır.

[/box]

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.