enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Türk Yol-İş Sendikası Taşeron İşçiler için Basın Açıklaması Gerçekleştirdi

Türk Yol-İş Sendikası Taşeron İşçiler için Basın Açıklaması Gerçekleştirdi
27.03.2018
A+
A-

TÜRK Yol-İş Sendikası taşeron işçilerin kadroya alınmasına yönelik yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) ilgili basın açıklaması yapıldı.

Karayolları 2’nci Bölge Müdürlüğü’nde toplanan Türk Yol-İş Sendikası üyeleri ve karayollarında çalışan işçiler, taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili yayımlanan KHK ile Denizli, İzmir ve Ege illerinde kapsam dışında kalan çalışanların da kadroya geçirilmesi için basın açıklaması düzenledi.Açıklamaya Türk Yol-İş Sendikası İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Coşkun İz ve yaklaşık yüz işçi katıldı.

”Kadroya alınmamaları, işçi kardeşlerimizi hüsrana uğratmıştır”

Grup adına basın açıklamasını okuyan Genel Sekreter Sadık Yis, şöyle konuştu:”Karayolları Genel Müdürlüğü’nde asıl işin bir parçası olan yol bakım ve yama hizmetleri karla mücadele hizmetleri gibi süreklilik arz eden işleri, anahtar teslimi olarak üstlenen taşeronların yanında çalışan işçilerin, tünel işletmeciliğinde tünellerin bakım ve hizmetlerini yapan işçiler ile müşavirlik hizmeti altında tünellerdeki HGS dahil her türlü işleri yapan işçilerin, KİT’lerdeki taşeronların yanında çalışan işçilerin, köylere hizmet götürmek için kanunla kurulmuş köylere hizmet götürme birliklerinde çalışan işçilerin kapsam dışı bırakılmaları, özel idarelerde taşeron yanında çalışan işçilerin kadroya alınmamaları, işçi kardeşlerimizi hüsrana uğratmıştır.

”Ayrım yapılması bizde ve kamuoyunda Cumhurbaşkanı’mızın tam olarak bilgilendirilmediği kanaatini uyandırmıştır”

Taşeron işçilerin kadrolarına geçirildikleri kurumun yaptığı asıl işe göre Sosyal Güvenlik Kurumu’nda tescil edilmiş olan dosyadan kuruma bildirmeleri yerine, kadroya geçecek her bir işçinin yaptığı işin koluna göre ayrı bir bağımsız işyeri tescil edilerek o dosyanın kuruma bildirilmesi endişe vericidir. Adil olmayan bu düzenlemelerin değiştirilerek tüm taşeron işçilerinin başlangıçta hükümetimiz tarafından açıklandığı gibi kapsama alınması, biz işçilerin başta Sayın Cumhurbaşkanı’mızdan ve Sayın Başbakan’ımız ve hükümetimizden beklentilerimizdir. İşçiler arasında ayrım yapılması bizde ve kamuoyunda Cumhurbaşkanı’mızın tam olarak bilgilendirilmediği kanaatini uyandırmıştır. Bizler Karayolları Genel Müdürlüğü’nde muvazaalı, yani kanuna karşı hileli olarak, asıl işin parçası olan anahtar teslimi işlerde taşeron yanında çalışan işçi arkadaşlarımızın kurumlarında kadroya geçirilmesini istiyoruz. Belediyelerde ve İl Özel İdareleri’nde kısmi süreli çalışan işçilerimizin çalışma sürelerinin 4 ay daha uzatılmasını talep ediyoruz” dedi.Grup üyeleri, basın açıklamasının ardından etkinliği sonlandırdı.

’Bu talebimizin yetkililer tarafından tekrar incelemesini talep ediyoruz.’’

Denizli’den katılan Yol-İş İzmir Şube Mali Sekreteri Hikmet Öncel,’’Bölge işyerleri olarak toplam 427 arkadaşımız 2 Nisan itibari ile işbaşı yapacak. Geride asıl işi yapan bölgemize bağlı şubelerde (Aydın ,Ayvalık, Denizli, Manisa, Muğla, Ödemiş, Uşak, İzmir merkez işyerleri ve otoyol Tünel işletmeleri ) dahil toplam 700 arkadaşımız kalıyor.Bu arkadaşlarımız işe alınmadan bu mağduriyet giderilmeyecek, bizim talebimiz bu yöndedir, bu talebimizin yetkililer tarafından tekrar incelemesini talep ediyoruz.’’ dedi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.