enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4735
EURO
34,7485
ALTIN
2.439,71
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
29°C
Denizli
29°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

VELİ-DER Eğitim Sistemine İsyan Etti

VELİ-DER Eğitim Sistemine İsyan Etti
31.05.2018
A+
A-

VELİDER Denizli Şubesi bugün gerçekleştirdiği basın açıklaması ile eğitim sistemindeki sorunları ortaya koyarak, eğitimde adalet istedi.

Bugün Türkiye’nin her yerinde ortak bir eylem planı hazırlayan VELİDER, Denizli’de de bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Toplantıya VELİDER Denizli Şube Başkanı Hüseyin Savaş İnbaşı, yönetim kurulu üyeleri, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker ve veliler katıldı.

Tüm Türkiye’de aynı anda yapılan basın açıklamasından öne çıkan bölümler şu şekilde;

Çocuklarımız, en kıymetlilerimiz… Sessiz bir çığlık halinde bize bakıyor şimdi.

Biz paralı eğitim dayatmalarıyla ‘bağış’ adı altında toplanan paralarla, dolaylı/dolaysız vergilerle okulların gerçek sahipleriyiz. Bu memleketin yurttaşları velileriyiz. Biz milyonlarız.

Bize rağmen, bize, çocuklarımıza sorulmadan eğitim sisteminin çocuklarımızın ve memleketin geleceğinin, yapboz tahtasına çevrilmesine artık yeter diyoruz.

Devlet okullarına bütçe değil, özel okullara milyonlarca teşvik ayrılmasına layık ve bilimsel eğitimin yok edilmesine, prtokoller adı altında okullarımızın, çocuklarımızın taşeronlara,cemaatlere eğitimci olmayan kişilere teslim edilmesine, bilimin değil cihat müfredatının çocuklarımıza dayatılmasına, ENSAR’da, Aladağ’da,Dikili’de, Kulp’ta, Taşkent’te yaşanılan çocuk istismarlarına, çocuk ölümlerine artık yeter diyoruz.

Hangi ülkede 1 miyon 2 yüz bin çocuğun geleceği hakkında bir gün içinde karar verilebilir. Biz VELİDER olarak bugün Türkiye’nin her yerinde sokaklardayız,eylemdeyiz.

Aylar önce sınav sistemine karşı dava açtık, toplantılar düzenledik.Buradan MEB’e ve tüm yetkililere sesleniyoruz.Çok iyi bilsinler ki çocuklarımız sahipsiz değillerdir.

Bu sınav sistemi;

*Çocuklarımızın tercihini yok sayan,
*Okulları nitelikli ve niteliksiz diye ayıran,
*Çocuklarımızın eşit nitelikli eğitim hakkını yok sayan bir sistemdir.

VELİDER olarak bugün tüm şubelerimizle Türkiye’nin heryerinde eylemdeyiz.2 Haziran sonrasında da eylemlerimizle her yerde olmaya devam edeceğiz.Bugünkü açıklamamız çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmanın çağrısıdır.Çocuklarımız için,geleceğimiz için ses olalım, çığlık olalım.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.