enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2568
EURO
34,6849
ALTIN
2.406,08
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
24°C
Denizli
24°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Çok Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Açık
23°C

YAŞ Toplantısı Yapıldı, Üç Kuvvet Komutanı Değişti

YAŞ Toplantısı Yapıldı, Üç Kuvvet Komutanı Değişti
02.08.2017
A+
A-

Yüksek Askeri Şura toplantısı bugün 11.15’te bugün Çankaya Köşk’nde yapıldı.Toplantı sonrası kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onaylaması ile yeni görevler belli oldu.

Toplantı Öncesi Anıt Kabir Ziyaret Edildi

Yüksek Askeri Şura toplantısı öncesi YAŞ üyeleri Anıtkabir’i ziyaret etti. Başbakan Yıldırım’ın, Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu. Yıldırım, saygı duruşunun ardından dua etti. Anıtkabir ziyaretinden sonra Çankaya Köşkü’ne geçen şura üyeleri saat 11.15’te toplantıya başladı.

Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Başbakan Yıldırım, deftere şunları yazdı:

“Güçlü temeller üzerine miras bıraktığınız Cumhuriyeti, muasır medeniyetler hedefine ulaştırmak için kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz. Daha müreffeh, daha güvenli, daha adil, daha özgür bir Türkiye en önemli hedefimizdir. Şehit kanlarıyla yoğrulan bu vatan topraklarını aynı azim ve kararlılıkla koruma, gelecek nesillere emanet etme inancımız her zamankinden daha fazladır.

Üç Kuvvet Komutanı Değişti

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yapılan toplantıya  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal katıldı.

Yüksek Askeri Şura toplantısı saat 15:00 civarında sona erdi. Toplantı yaklaşık 4 saat sürdü. YAŞ’ta Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanları değişti. Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Güler, Deniz Kuvvet Komutanı Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz oldu.

Atamalar Erdoğan’ın Onayı Sonrası Duyurulacak

Komutanların terfileri ve önümüzdeki dönem Türk Silahlı Kuvvetlerini yönetecek komutanlar belirlendi. Akşam Üzeri Cumhurbaşkan’ı Recep Tayyip Erdoğan’ın TSK üyelerine verdiği yemeğin ardından atama kararlarını Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın’ın duyurması bekleniyor.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.