enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2676
EURO
35,0615
ALTIN
2.465,57
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
32°C
Denizli
32°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Açık
33°C
Pazartesi Açık
34°C
Salı Açık
34°C

YKS Tercihlerinde Sıralama Güncellemesi

YKS Tercihlerinde Sıralama Güncellemesi
06.08.2018
A+
A-

YKS tercihleri yarın itibari ile başlıyor. Öğrenciler bu sefer bir haftalık maratonun sonunda tercihleri doğrultusunda yeni bir öğrenim hayatına atılacaklar. Bu yıl ilk kez düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’nın tercih kılavuzu ise yayınlandı.

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) yapmış olduğu açıklama ise üniversite öğrenci adaylarının yüzünü güldüren cinsten. Puan türleri 18’den 5’e indirildiği için bu yıl başarı sıraları gerilemiş ve özellikle hukuk, öğretmenlik ve psikolojik danışmanlık ve rehberlik (PDR) gibi bölümlerin boş kalması, adayların bu bölümlere yerleşememesi riski oluşmuştu. YÖK konuyla ilgili çözümü eski baraj sıralamalarını güncellemekte buldu. YÖK yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Öğrencilerimizin lehine olmak üzere önceki yıllarda yürürlüğe konulan bazı programlara ait başarı sırası sınırlamalarının, kalite önceliğimizden sarfınazar edilmeksizin genişletilmesi uygun görülmüştür. İlgili programların tercih edilebilmesi için gerekli asgari başarı sıralaması, öğrencilerin lehine yeniden belirlenmiştir.”

Buna göre iki aşamalı ve 18 puan türü olan sınav sistemi için belirlenen barajlar, yeni sisteme göre simule edildi. Geçen yıl 40 bin olan tıp barajı bu yıl 50 bin, 150 bin olan hukuk barajı 190 bin olarak belirlendi. Yine geçen yıl 240 bin başarı sıralaması barajı olan mühendislik 300 bin, mimarlık için 200 bin başarı sıralaması barajı da 250 bin olarak simule edildi. Öğretmenlik programları ise 240 binden 300 bine kaydırıldı.

YKS Tercih Kılavuzu İçin Tıklayın

Öğrenciler, 7 Ağustos 2018 Salı gününden itibaren AİS üzerinden 2 yıllık veya 4 yıllık yükseköğretim programlarından tercih yapmaya başlayacaklar. Tercih işlemleri 14 Ağustos 2018 23.59’da sona erecek. Adayların bu tarih ve saatten önce tercihlerini ÖSYM’ye iletmeleri gerekiyor. Tercih işlemleri ais.osym.gov.tr adresindeki Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.