enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2546
EURO
37,1326
ALTIN
3.012,84
BIST
8.759,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
23°C
Denizli
23°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
24°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C

Zamma Tepki Gecikmedi

Zamma Tepki Gecikmedi
06.09.2018
A+
A-

Pamukkale Örenyeri Giriş Ücretinin 35 TL’den 50 TL’ye yükselerek; %43 oranında zam yapılmasına CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu’dan tepki geldi.

İronik bir dille yazılı basın açıklaması yapan ve tepki gösteren Tabu’nun açıklamasında ise,

Bize göre bu zammı haklı kılacak hiçbir gerekçe yok ancak Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi yapılan bu zamla ilgili sanırım şöyle diyor: “Pamukkale Örenyeri de dahil olmak üzere ülkemizin sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel değerlerin dövize endeksli maliyet unsurları dikkate alındığında örneğin Hierapolis şehri kurucusu Kral Eumenes’e ödediğimiz patent ücreti, yurtdışından ithal ettiğimiz traverten plakalarının fiyat artışları, termal sıcak suyu ısıtma giderleri, tarihi eser ve heykellere ödenen ayakta bekleme ücreti artışları, zaten taşeron olan çalışanlarımıza döviz üzerinden ödediğimiz çok yüksek ücretler, tabiat ananın su ve dağ kirası fiyatlarını arttırmış olması yapılan zammı kaçınılmaz kılmıştır. Öte yandan Anayasa gereği bu değerlerin bilincinde olmak sıradan her yurttaşa bahşedilebilecek alelade bir hak olmayıp gelebilen ve gelemeyen arasındaki farkın korunması iktiza ettiğinden bu zammı yaptık.”

“EJDER MEYVELİ SMOOTHİE YOZLAŞMASI İLE ÜLKEYİ SÜRÜKLEDİKLERİ YER; YOKLUK VE YOKSULLUKTUR”           

Şaka bir yana bu gibi keyfi uygulamalarla başından beri karşı çıktığımız tek adam rejiminin; sistemsizlik, denetimsizlik ve hesap sorulmazlık olduğu açıktır. Vatandaşın cebindeki üç kuruşu isteyenlerin, sofralarında Chia tohumu eşliğinde Ejder Meyveli Smoothie yozlaşması ile ülkeyi sürükledikleri yer; yokluk ve yoksulluktur.

“TABİAT ANA ZAMMI ZORUNLU KILMIŞTIR”

Mesela Türk Telekom özelleştirmesi skandalını bu millete izah edebilecek yürekli bir iktidar mensubu var mıdır soruyoruz. Çok değil altı ay önce “Bu eleştiriler Türk Telekom’un büyümesini hazmedemeyenlerin bir işi” diyen dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’da dâhil. Buyursunlar cevap versinler, buyursunlar hesap versinler…”

ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.