enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Zolan’dan Atama Cevap Geldi

Zolan’dan Atama Cevap Geldi
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nde basın toplantısı gerçekleştiren Mimar Hüsamettin Ataman, 15 Mayıs Milli Mücadele Günü olarak kutladığımız tarihin yanlış bilindiğini söyledi. Başkan Zolan ise Ataman’a cevabını Milli Mücadele Günü’nde konuşma yaparken verdi.

Tarihi araştırmaları ile bilinen Ataman, İzmir’in Yunan askeri tarafından 15 Mayıs 1919’da işgal edilmesinden bir gün sonra Denizlililerin harekete geçtiğini söyledi. Bu kapsamda Müftü Ahmet Hulisi Efendi’nin fetva verdiği tarihin 16 Mayıs 1919 günü olduğunu, bir cuma namazı sonrasında Denizli halkına seslendğini, bu durumda takvim yapraklarına bakıldığında o günün 15 Mayıs değil, 16 Mayıs olduğunun görülebileceğini söyledi.

Başkan Zolan ise dün düzenlenen Milli Mücadele Günü kutlamasında Ataman’a cavebını kürsüden verdi. Başkan Zolan, şu ifadeleri kullandı:

“2007 yılına kadar böyle birgün anılmıyordu. O dönemki Belediye Başkanı Nihat Zeybekci,bende o zaman Belediye Başkan Yardımcısı ve meclis üyesiydim. 9 Mayıs 2007 yılında alınan karar ile 15 Mayıs’ın Milli Mücadele Günü olarak kutlanmaı için karar alındı. 16 Mayıs olduğunu iddia etmişler. Bunun öncesinde çok büyük araştırmalar yapıldı. Birçok tarihçiyle görüşüldü. Zaten Fetva’nın başı “Bugünün sabahı erken saatlerinde İzmir…” diye başlıyor. Bugünün sabahının İzmir diye başlaması hususunda 16 Mayıs diyebilme şansımız var mı? Eğer İzmir’in işgali 16 ise Milli Mücadele Günü’müzde 16’sıdır. Bunlar beyhude çalışmalardır. “16’ydı 15 yazıldı” dedi. Evet! Biz o yanlışı düzelttik. Fetvaya göre 16’nın yanlış olduğunu, 15 Doğru olduğunu tescil ettik” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.