enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4475
EURO
34,7401
ALTIN
2.437,40
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
29°C
Denizli
29°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Prof. Dr. Kara, Türkiye’de Bir İlk Olan Çalışması ile Poster Bildiri Birincilik Ödülünün Sahibi Oldu

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Orhan Kara, Türk Ulusal Kulak Burun Boğaz ve Boyun Baş Cerrahisi Kongresinde, “KBB Uzmanlık Öğrencilerinin Bilimsel Araştırma Yapma Konusundaki Tutumu ve Karşılaştıkları Engeller” konulu araştırması ile poster bildiri birincilik ödülünün sahibi oldu.

Prof. Dr. Kara, Türkiye’de Bir İlk Olan Çalışması ile Poster Bildiri Birincilik Ödülünün Sahibi Oldu
A+
A-

Türk Kulak Burun Boğaz ve Boyun Baş Cerrahisi Derneği tarafından düzenlenen ve bu yıl pandemi şartları nedeniyle dijital platformda gerçekleştirilen Türk Ulusal Kulak Burun Boğaz ve Boyun Baş Cerrahisi Kongresi, Türkiye genelinden KBB ve baş boyun cerrahisi alanında çalışmalar yürüten bilim insanlarını bir araya getirdi. Bu alanlardaki güncel konuların tartışıldığı ve e-poster sunumlarının gerçekleştirildiği kongrede “KBB Uzmanlık Öğrencilerinin Bilimsel Araştırma Yapma Konusundaki Tutumu ve Karşılaştıkları Engeller” konulu araştırması ile Prof. Dr. Cüneyt Orhan Kara, poster bildiri birincilik ödülünün sahibi oldu.

Prof. Dr. Kara: “Ülkemizdeki Bu Konuda Yapılmış İlk Çalışma”

Prof. Dr. Kara, KBB asistanlarının bilimsel araştırma yapma konusundaki düşünce ve tutumları yanında karşılaştıkları engellerin saptanması yönelik yaptığı araştırmayı Akdeniz Üniversitesi’nde tıp eğitiminde doktora eğitimi alan ve Sağlık Bilimleri Üniversitesinde KBB alanında çalışan Prof. Dr. Hülya Eyigör ile birlikte hazırladı. Araştırmasında, ülkemizdeki üniversite ve eğitim araştırma hastanelerinde KBB uzmanlık eğitimi almakta olan KBB asistanlarına ulaşılarak veri toplayan Prof. Dr. Cüneyt Orhan Kara, yaptığı bilimsel çalışma sonucu elde ettiği sonuçlar hakkında şunları söyledi:  “Asistanların %68’i bilimsel çalışmalarda görev almak istediklerini, ancak %80’i bilimsel araştırma yapma konusunda yapılandırılmış bir eğitim almadıklarını belirtmişlerdir. Araştırmaya katılan asistanlarımız bilimsel araştırma yapmanın önündeki en önemli iki engel olarak %79 oranında ‘bilimsel araştırmalara maddi destek bulmak zordur’ ve %66 oranında ‘araştırmalara katılmam için teşvik ya da ödül yoktur’ diye düşünmektedirler. Bu araştırma ülkemizdeki bu konuda yapılmış ilk çalışmadır. Araştırma sonuçları yakın zamanda uluslararası bir dergide yayınlanarak dünya çapında konuyla ilgili tüm bilim adamlarıyla paylaşılacaktır. Ayrıca bu araştırma sonuçları ülkemizdeki uzmanlık eğitimi verilen üniversiteler ve uzmanlık derneklerinin bu alanda eğitimler planlaması, asistanların araştırmalara katılmaları için teşvikler ve ödül politikaları belirlemesinde yol gösterici olacaktır.”

Rektör Vekili Prof. Dr. Kutluhan: “Eğitimin Yaşam Boyu Devam Eden Bir Olgu Olduğu Bilinciyle Çalışmalarımıza Devam Ediyoruz”

Prof. Dr. Cüneyt Orhan Kara’nın elde ettiği poster birinciliği ile ilgili olarak Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan şunları dile getirdi: “Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi, hastalıkların tanı ve tedavi yöntemlerini belirlemenin yanında sağlık çalışanlarının uzmanlık eğitimlerinin doğru bir şekilde planlanabilmesi konusunda da bilimsel araştırma yapmaya, eğitimin yaşam boyu devam eden bir olgu olduğu bilinciyle yeni yaklaşımlar getirmeye devam etmektedir. Tanı koyma ya da tedaviyi uygulamada etkin görev üstlenen asistanlarımızın bilimsel çalışmalarda daha aktif rol üstlenmeleri hiç şüphesiz Ülkemizi sağlık alanında da daha iyi noktalara taşıyacaktır. Tıp Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Orhan Kara hocamızın bu alanda Türkiye’de ilk olan bu araştırması umuyorum ki gelecekte bizlere ve tıp bilimine büyük katkıları sağlayacaktır. Prof. Dr. Cüneyt Orhan Kara hocamızı ve ekibini çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.