enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4489
EURO
34,4909
ALTIN
2.474,52
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Açık
22°C

‘’AFRİKA İLE GÖNÜL BAĞIMIZ VAR’’

‘’AFRİKA İLE GÖNÜL BAĞIMIZ VAR’’
21.10.2017
A+
A-

‘’Türkiye ile Afrika’nın geçmişten gelen köklü ilişkileri ve bağları, ortak insani değerlere,  tarihi ve coğrafi yakınlığa bağlıdır. Bu bağ gönül bağıdır. Türkiye Afrika’ya sözde medeni devletlerin yaptığı gibi kaynak gözüyle bakmamış, aksine güçlenmesi için elinden geleni yapan ülke konumunda olmuştur.’’

Önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Denizli Milletvekili Dr. Sema RAMAZANOĞLU bu ifadeler ile gelişen Türkiye-Afrika ilişkilerini değerlendirdi.

Dr. Sema Ramazanoğlu yazılı olarak yaptığı açıklamada ayrıca;

‘’Cumhurbaşkanımız Sayın Recep  Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde öncülük ederek attığı ‘’Afrik Açılımı’’ adımı ile iki ülke ilişkileri Türkiye’nin dış siyasetinde en üst sıralara yerleşti. Bundan 10 yıl öncesindeAfrika’da 12 büyükelçiliğimiz bulunurken bugün bu  sayı 39’a, Afrika ülkelerinin de Türkiye’deki büyükelçilik sayısı 33’e ulaştı.

Afrika ile ilişkilerde geçen 12 senede kat edilen mesafe, Türkiye’nin Afrika Kıtasına ilgisinin dönemsel veya geçici bir heves olmadığının en somut örneği. İşbirliğinden ortaklığa geçen süreçte de 20 milyarı aşan ticaret hacminin altını çizmek gerekiyor.

 

Cumhurbaşkanımızın bir konuşmasında da ifade ettiği gibi;   “Türkiye’nin Afrika politikasının somutlaştığı, ete-kemiğe büründüğü ülke Somali’dir. Somali, 2011 yılında kuraklığın pençesinde kavrulan, milyonlarca insanın ölümle burun buruna kaldığı, tüm dünyanın sırtını döndüğü bir ülke olan Somali’de biz kardeşlerimizin göz göre göre ölmesine, açlık, kuraklık ve kıtlıkla tek başlarına mücadele etmesine seyirci kalmadık . Verdiğimiz destekler, oraya götürdüğümüz hizmetler ile diğer ülkelere umut kaynağı haline gelen bir  Somali’ye kavuştuk. Afrika’da sömürgecilerin bıraktığı enkazın kaldırılması için, kıtadaki sorunların çözülmesi için vicdanı olan herkes üzerine düşeni yapmakla yükümlüdür.’’ ifadelerini kullandı.

 

‘’TERÖRE KARŞI BİRLİK ÇAĞRISI’’

 

Dr.Sema Ramazanoğlu geride bıraktığımız günlerde Somali’nin Başkenti Mogadişu’da gerçekleştirilen terör saldırısını en güçlü şekilde kınadığını  belirterek ‘’300’den fazla masum teröre kurban gitti. 300’den fazla yaralı var..  Hayatını kaybeden  kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum’’ açıklamasında bulundu.

 

Dr. Ramazanoğlu saldırının gerçekleştiği ilk andan itibaren Türkiye’nin yardım için harekete geçtiğini belirterek, yaralıların ambulans uçaklar ile ülkemize getirilerek tedavi altına alındığı vurguladı.

 

Teröre karşı birlik olma çağrısını yineleyen Dr. Ramazanoğlu ‘’ Biz mazlumun ve masumun her daim yanındayız. Biz kimseyi görmezden gelemeyiz. Dünyanın en uç noktası da olsa “Burası da neresi?” diyemeyiz. Bu bir dert işidir. Biz derdi olan büyük bir ülkeyiz’’ dedi.

Dr. Ramazanoğlu, Somali Başbakanı Hasan Ali Hayri’nin Türk halkına ve hükümetine, destekleri için minnetlerini ilettiği ve Türkiye’nin  desteğinin Somali’nin sürdürülebilir siyasi iktidara kavuşmasında hayati bir rol oynadığını belirttiği açıklamasına karşılık “Müslüman için her bir masumun canı dünyaya bedeldir” diyerek açıklamasını noktaladı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.