enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Yağmurlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Ahmet Deda İzmir’e Zeybekci’yi Anlattı, CHP’yi Uyardı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Ekonomi Eski Bakanı Nihat Zeybekci’yi açıkladı. Gazeteci Ahmet Deda, yaşanan bu gelişmenin ardından Nihat Zeybekci’yi anlatan bir köşe yazısı kaleme aldı. Deda’nın yazdığı köşe yazısında ise ‘CHP’nin Kalesi’ olarak bilinen İzmir için CHP’ye ciddi uyarılar var.

Ahmet Deda İzmir’e Zeybekci’yi Anlattı, CHP’yi Uyardı
28.11.2018
A+
A-

AK Parti’de İzmir için beklenen karar verildi. Ekonomi Eski Bakanı Nihat Zeybekci, dün gerçekleştirilen parti grup toplantısında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı gösterildi. Yaşanan bu gelişmenin ardından Denizli ve İzmir siyasetini yakından takip eden Gazeteci Ahmet Deda, bugün yazdığı köşe yazısında Nihat Zeybekci’yi anlattı. Deda, Zeybekci’nin aday gösterilme sürecini, İzmir’deki şansını anlattı ve CHP’nin İzmir’deki son durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

”GÖREV ADAMI ZEYBEKCİ GÖREVLENDİRİLDİ”

Gazeteci Ahmet Deda Nihat Zeybekci’nin İzmir’e adaya gösterilmesi ve yaşanan süreç hakkında;”Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İzmir teşkilatına dedi ki; “İzmir önemli bir cephedir. Binali Yıldırım kardeşime ayıp olur. Kendisini önce İzmir adayı sonra başbakan sonra ise T.C Meclis Başkanı yaptık. Şimdi İzmir’e Bakan ayarında bir aday yapalım. O da bölgenin adamı olan ve İzmir’de İş Adamı kimliği de olan eski Bakan Nihat Zeybekci olsun.İzmir’de eski bakanlar yok mu dediler. Eskilerin hepsi geri durdu. Karşısında yumruk sayısı belli değil. Kazanılması güç bir cephede kim kavgaya dahil olur? Ancak Zeybekci gibi deli yürek görev adamları.İşte bunun için Reis eski başkan, eski bakan tecrübeli, siyasetçi, görev adamı Nihat Zeybekci’yi görevlendirdi.”dedi.

Zeybekci Seçim Çalışmalarına Başlıyor

”İZMİR SİYASETİ İKİ KUTUPLU OLACAK”

Henüz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayını belirlemeyen CHP’ye uyarılarda bulunan Ahmet Deda;”Nihat Zeybekci ile birlikte İzmir siyaseti iki kutuplu olacak. Bir yanda Nihat Zeybekci önderliğinde AK Parti, bir yanda CHP.Evet henüz CHP’nin kaptanı belli olmadı ama bugün itibari ile İzmir’de yarış başladı.MHP aday çıkarmadığına göre İzmir MHP oyları Zeybekci’de. Diğer yandan İzmir’de Ticaret Odası el değiştirirken, siyaset yapanlar Mahmut Özgener’e yenildi ise Zeybekci İzmir’de CHP’ye kan kaybettirir.Neden mi? Zeybekci İyi Parti’nin ve HDP’nin tabanından İzmir’de oy alır.Düne kadar CHP kulislerinde Alaattin Yüksel ismi İzmir Büyükşehir için pek konuşulmuyordu. CHP’de yarış Narlıdere Başkanı Abdül Batur, Seferihisar Başkanı Tunç Soyer, Balçova Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ arasında hızlandı. Şans ortada…”ifadelerini kullandı.

AHMET DEDA’NIN KÖŞE YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.